Jeden mój wpis (i lady drugi), a również dwie skrajne opinie w temacie.konwicki1980 pisze: pn lis 21, 2022 12:50 am Tutaj pełna zgoda. Italia powinna grać zawsze bez eliminacji
To dziwne, bo typujesz tak jakbyś chciała wygrać?
Jeden mój wpis (i lady drugi), a również dwie skrajne opinie w temacie.konwicki1980 pisze: pn lis 21, 2022 12:50 am Tutaj pełna zgoda. Italia powinna grać zawsze bez eliminacji
To dziwne, bo typujesz tak jakbyś chciała wygrać?
Nie potrafię typować w drugą stronę
I tym sposobem uzupełniłeś grupę trzecią.
I zrobię tak jak radziłaś, żeby w każdej grupie było minimum trzech graczy.gioconda2 pisze: ndz lis 20, 2022 8:50 pm Gdyby nie było kompletu, to weź tę, w której jest 2 graczy.
Bardzo ładny wywód, ale ja mam nieco bardziej przyziemne wyjaśnienie. Oni są po prostu niezwykle chimeryczną drużyną (podobnie zresztą jak Francuzi). Grają albo tak, że po kolei koszą wszystkich i zdobywają puchar albo tak beznadziejnie, że nie wychodzą z grupy. Przecież to nie dotyczy tylko MŚ. Akurat 2 lata przed tą "klątwą" też nie wyszli z grupy na Euro (choć tam też trochę przez spisek Danii i Szwecji, które zagrały na remis). Kolejne Euro, 2008 - pamiętam, że też mieli spore kłopoty i ledwo wyszli z grupy (tam z kolei nie wyszła Francja). Tak więc oni po prostu grają tak w kratkę od 20 lat, a im gorzej u nich się dzieje, tym lepiej (afera korupcyjna w 2006, w okolicach ostatniego Euro też chyba jakieś przekręty wyszły). I spinają się w takich trudnych momentach, a jak grają np. z Nową Zelandią kiedyś w grupie, to im się chyba nie chce i remisują 0:0, a ostatnio być może zlekceważyli Macedonię Płn. i mają za swoje.
Pośpiech jest złym doradcą. Grupa I chyba powinna być wskazana konsekwentnie. III to pomyłka? Drużyny się zgadzają, dla formalności Kruklanki ma do wyboru to (uwzględniając już zajęte drużyny):Sundrajta pisze: pn lis 21, 2022 1:57 pm Trafiłeś do pierwszej.![]()
(...)
Grupa III (obsada reprezentacyjna grup E i F):
Katar; Ekwador; Senegal – USA; Walia
To jeszcze obstaw to i wskaż strzelca. Zostało 45 min.
A w słynnym 1982 roku gdy uczciwie zdobyli mistrzostwo też była afera bukmacherska (zdaje się) związana ze sprzedawaniem meczów (czy mnie to może dziwić w mafijnym kraju) i nawet ich liderowi Paolo Rossiemu skrócono karę dyskwalifikacji, żeby mógł zagrać na Mundialu w Hiszpanii.Neo01 pisze: pn lis 21, 2022 12:33 pm a im gorzej u nich się dzieje, tym lepiej (afera korupcyjna w 2006, w okolicach ostatniego Euro też chyba jakieś przekręty wyszły).
Gdybyś jednak dała radę i jeszcze bym kajmana zaprosił, to mielibyśmy komplet! A wtedy...
... te życzenia by się spełniły.
Dobrze że Ciebie mam, wszystkiego mi tu pilnujesz.
Jakoś tak w czynie społecznym przejęłam obowiązki z MychaklasySundrajta pisze: pn lis 21, 2022 2:19 pm Dobrze że Ciebie mam, wszystkiego mi tu pilnujesz.Błąd już poprawiłem.
Wybieram dla Ciebie nr 14.