Tygodniowa ForaLista Przebojów #116

Lokalna, Trójkowa Foralista Przebojów

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

TStudent
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr 1856

Re: Tygodniowa ForaLista Przebojów #116

Post autor: TStudent »

Chyba nie najgorzej a były ze trzy chyba, co poradziły sobie gorzej.
santosz
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994

Post autor: santosz »

kajman pisze: ndz sie 28, 2022 3:32 pm
santosz pisze: ndz sie 28, 2022 2:31 pm jak to czasem jest z głosowaniem na tej liście i tyle
Ale nie uargumentowałeś tego, co więcej nie za bardzo znalazło to potwierdzenie w faktach. No ale w moim odczuciu reakcja była przesadna.
wtedy musiałbym wskazywać palcem ten zagłosował tak a ten tak, a to byłoby głupie i nie to było moją intencją
santosz pisze: ndz sie 28, 2022 2:31 pm Bon Jovi mieli kiedyś świetny czas i świetne rzeczy nagrywali, ale potem zdziadzaili i to jest fakt.
kajman pisze: ndz sie 28, 2022 3:32 pm
To kwestia dyskusji. Możesz uważać tak, a dla mnie Unbroken to jak na nich bardzo dobry utwór (w przeciwieństwie do Limitless), a cała płyta brzmi nieźle.
zawsze są wyjątki, Def Leppard też nagrali całkiem udany Take What You Want, ale tradycyjnie przykoszmarzyli w Kick i Fire It Up - tak wiem wiem, głosujesz na Fire It Up i uważasz go za świetny :)
santosz pisze: ndz sie 28, 2022 2:31 pm ta lista jest wzorcowym przykładem, że głosujemy na wykonawców a nie na piosenki
kajman pisze: ndz sie 28, 2022 3:32 pm Archive do zeszłego roku tylko raz było na pierwszym miejscu mojej listy, część innych utworów dobrze sobie radziła, ale wiele się nie przebijało. Kilka tygodni temu na mojej prywatnej liście utwory z ostatniej płyty zajęły 20 pierwszych miejsc (i gdyby tu były te utwory to na nic innego bym nie głosował). Czy patrząc na poprzednie dokonania zespołu u mnie można powiedzieć, że to byłoby głosowanie na wykonawcę czy na utwory.

na wykonawcę :mrgreen: oczywiście wszystko zależałoby od tego czy jest jeszcze kilka takich kajmanów, którzy głosują co tydzień na 10 utworów tego samego wykonawcy i czy wypacza to sens bawienia się w listę :)
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

kajman pisze: ndz sie 28, 2022 11:34 am Jeżeli tak uważasz to napisz. Jak coś się podoba, to piszmy, nawet zachwycajmy się tym. Jeżeli coś się nie podoba to też piszmy.

Ogólnie uważam, że szkoda, że taki post santosza powstał i szkoda, że jollyroger72 tak ostro na to zareagował.
Jasne kajman można pisać co mi się podoba czy nie podoba, ale po pierwsze nie do przesady, ileż mozna pisać o tym samym, a po drugie to jak piszemy o czymś w taki sposób to nie urządzajmy wycieczek osobowych,. Dla mnie chamstwem jest jak ktoś szuka za wszelką cenę winy poszczególnych osób w porażkach swoich faworytów. Jak mi by zależało na zwyciestwach LP to bym w życiu nie dawał od kilku tygodni A-ha na 1. Więc jak ktoś coś pisze to powinien powstrzymywać się od takich porównań jakie dokonuje.

Mnie też jest przykro, że taki post kolegi powstał, a czy jollyroger72 ostro zareagował, nie mnie to oceniać, Ty tak możesz sądzić Twoje prawo, ale równie dobrze druga strona może tak sadzić o innych komentarzach. Ja bym chciał, żeby żadne przykre komentarze, obrażające innych forowiczów, czy to fanów LP, czy BJ, czy GVF, PSB, KS, DZ i innych nie były tu używane. Moim zdaniem ocenianie utworów jakie one są niech odbywa się w TN i ewentualnie podczas prezentacji wyników. Więc szanujmy się, może się da. Pozdro.
ODPOWIEDZ