Lista drukowana w dzienniku Polska

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
ku3a

Post autor: ku3a »

wczesniej sie okazalo, ze szukaliscie nie w tej gazecie co potrzeba. teraz jest cos nie tak w odpowiedniej?
przeciez wczesniej juz pisalem - jesli w Waszym wydaniu nie ma tego artykulu, to to jest błąd :!: i trzeba to naprawic. i zamiast pisania o jakichś A/B poprosze o dokladniejsze dane.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

ku3a pisze:wczesniej sie okazalo, ze szukaliscie nie w tej gazecie co potrzeba. teraz jest cos nie tak w odpowiedniej?
przeciez wczesniej juz pisalem - jesli w Waszym wydaniu nie ma tego artykulu, to to jest błąd :!: i trzeba to naprawic. i zamiast pisania o jakichś A/B poprosze o dokladniejsze dane.
POczytaj uważnie powyzsze postu/ Przeciez wczesniej już pisano...

Owszem, szukaliśmy w nie tej co trzeba, ale wynikało to z błedu Kocina, który xle usłyszał w radio i podał, ze Lista jest w "Dzienniku" (akurat zbiegło sie to z reforma ich dodatku <<Kultura>>)

Zapewne jak wiesz...dziennik "Polska" wychodzi w przeróżnych mutacjach, co oznacza, ze nie kazdy z nas czyta to samo. Projekt "Polska" to miedzy imnnymi 6 gazet regionalnych wydawanych przed tego samego wydawce, kazda w grzbiecie głownym jest podobna, ale inf. lokalne i dodatki sa już rózne. Pozatym Polska wychodzi też w innych miastach woj. np. w Olsztynie jako "Polska - Olsztyn" i tutaj dodatku z Listą nie ma. Pozatym Polska ma jeszcze swoje wydanie centralne na Warszawę...chyba pod nazwą "Polska - Metropolia" i tam być moze ten dodatek jest...

Wyzej forowicze pisali w jakim miescie dodatek z Listą jest a wa jakim nie ma

Zamiast dokałdniejszych danych poczytaj uważnie o Polsce A i Polsce B

Do zaczytania
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

ku3a pisze:wczesniej sie okazalo, ze szukaliscie nie w tej gazecie co potrzeba. teraz jest cos nie tak w odpowiedniej?
Dołączasz powoli do grona osób mających kłopoty z dokładnym czytaniem i interpretowaniem postów. Regionalne odziały dają ciała , świadomie , nieświadomie - nieważne , kamyczek do ogródka osób za to odpowiedzialnych i dbających o właściwą zawartość mutacji. Ta obrona "wszystkiego i wszystkich związach z LP3" jest nawet zabawna :) , tylko naprawdę nie wiem czemu ma służyć ? Zresztą chyba są bardziej właściwe zródła zgłaszania takich niedociągnieć niż Ty ku3o ?
ku3a

nie bronię wszystkiego i wszystkich. staram sie tylko prostowac te sytuacje, ktore wiem, ze wygladaja inaczej. i jesli jakies informacje tutaj moglyby nieslusznie spowodowac złe zdanie o kims, a ja wiem co nieco, co pozwala mi sądzic, ze jest inaczej, to tez staram sie to pisac, bo nie lubie niesprawiedliwosci, a w takich przypadkach to byloby niesprawiedliwe osądzanie.
wierzcie mi, ze tez są rzeczy ktore bardzo mnie denerwują i przeszkadzają. probuję robic co moge, by uświadamiac tam, że takie sytuacje istnieją, ale moje srodki są bardzo ograniczone...
ja sie po prostu staram robic jak najwiecej, by maksymalnie korzystaly na tym forum i Trojka :-(.

zbyszu, proszę wyślij do BAlonika egzemplarz gazety bez artykulu o Liscie, A Byc moze dostaniesz za to płytę (potwierdzone u niego).
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Skan

Post autor: djjack »

Yacy pisze:(...)
Czekamy na skan ... i dziękuję :-)
mateusz15 pisze:Też czekam na skana. (...)
Oto i on :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Robert

ku3a pisze:nie bronię wszystkiego i wszystkich. staram sie tylko prostowac te sytuacje, ktore wiem, ze wygladaja inaczej. i jesli jakies informacje tutaj moglyby nieslusznie spowodowac złe zdanie o kims, a ja wiem co nieco, co pozwala mi sądzic, ze jest inaczej, to tez staram sie to pisac, bo nie lubie niesprawiedliwosci, a w takich przypadkach to byloby niesprawiedliwe osądzanie.
wierzcie mi, ze tez są rzeczy ktore bardzo mnie denerwują i przeszkadzają. probuję robic co moge, by uświadamiac tam, że takie sytuacje istnieją, ale moje srodki są bardzo ograniczone...
ja sie po prostu staram robic jak najwiecej, by maksymalnie korzystaly na tym forum i Trojka :-(.

zbyszu, proszę wyślij do BAlonika egzemplarz gazety bez artykulu o Liscie, A Byc moze dostaniesz za to płytę (potwierdzone u niego).

Jakoś nie mogę się dopatrzyć w Twoim poście żadnych konkretów odnośnie powyższego przypadku. A ja lubię konkrety. Nikt nikogo nie osądzał , nie wskazywał palcem tylko zwyczajnie stwierdził zaistniały "najwizmy to bubel". Nabierz trochę dystansu , bo troszkę chyba jesteś przewrażliwiony na punkcie "Listowej niepoprawności" i chyba za bardzo odbierasz to jak pisanie w złej wierze. Ze strony zwykłego zjadacza chleba prosta sprawa - ogłoszenie w audycji o Listowym dodatku , jego brak przy zakupie gazety , informacje z komentarzem na forum. Tyle. Piszący takie posty mają to szczęście że nie są ograniczeni w swobodzie wypowiedzi żadnymi więzami lojalności i nie sądzę by ktokolwiek z nich pomyślał że Balonik mógł mieć cokolwiek wspólnego z tą sytuacją.

P.S. Ja też , ja też chcę płytę !!! Też mogę przysłać "pustą" gazetę do redakcji :) . Żartowałem :) Na lizaki już jestem za duży. Wolę za tydzień , dwa , trzy zobaczyć w Dębicy krótką wzmiankę z gazecie i grubymi czcionkami podziękować osobie , która miała na to wpływ.

Do usłyszenia :)

Dzięki Didżej
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Fanatyk pisze:[q Na lizaki już jestem za duży. Wolę za tydzień , dwa , trzy zobaczyć w Dębicy krótką wzmiankę z gazecie i grubymi czcionkami podziękować osobie , która miała na to wpływ.
Do usłyszenia :)
Dzięki Didżej
j.w. Pospisuję sie oboma uchyma ;-)

PS. I w Dębicy i pod Olsztynem ;-)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

djjack, ogromne dzięki!!!

możesz podać czy to faktycznie była strona 16 i dział BĘDZIE SIĘ DZIAŁO?
Dzieki raz jeszcze
Awatar użytkownika
djjack
Kontakt:

Będzie się działo

Post autor: djjack »

Yacy pisze:djjack, ogromne dzięki!!!

Dzieki raz jeszcze
Dodatek "Będzie się działo" - strona ostatnia - XII wydania w "Dzienniku Bałtyckim" z dnia 30 maja 2008 r.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Re: Będzie się działo

djjack pisze:
Yacy pisze:djjack, ogromne dzięki!!!

Dzieki raz jeszcze
Dodatek "Będzie się działo" - strona ostatnia - XII wydania w "Dzienniku Bałtyckim" z dnia 30 maja 2008 r.
Hheh, to tym razy ani Polska A ani Polska B tylko Polska nadmorska ;-)
Awatar użytkownika
Martyr

Re: Polska Dziennik Bałtycki

Post autor: Martyr »

djjack pisze:W gdańskiej edycji - "Wieczór z Listą Trójki" znajduje się w dodatku "Będzie się działo" na stronie XII pomiędzy rubrykami "Radio Gdańsk proponuje" i "Dla dzieci i rodziców".
djjack, ta gazeta, którą masz, to na pewno "Dziennik Bałtycki"?

zbyszu, obawiam sie ze i nie to... :roll:
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Martyr pisze:
djjack pisze:W gdańskiej edycji - "Wieczór z Listą Trójki" znajduje się w dodatku "Będzie się działo" na stronie XII pomiędzy rubrykami "Radio Gdańsk proponuje" i "Dla dzieci i rodziców".
djjack, ta gazeta, którą masz, to na pewno "Dziennik Bałtycki"?

zbyszu, obawiam sie ze i nie to... :roll:
Obawiam się ze...to to. Martyr uwierz mi...trochę czytałem o tym.... Wydawca pod wspolną marką "Polska-The Times" wydaje np. dziennik Bałtycki. Plissss
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

A dodatek kulturalny w DZIENNIKU BAŁTYCKIM w Elblągu różni się od tego w Gdańsku!!! M.in. niestety brakiem artykułu... Nie wiem jak w Gdańsku, ale u mnie info kulturalne dotyczą tylko i wyłącznie Elbląga, wiec z jakiej racji lp3 miałaby się pojawić ...
Szkoda...
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Oj ku3a sie już całkiem pogubi. Co innego w Gdansku, co innego w Elblągu, co innego w Olsztynie...a niby to miasta z (prawie) tej samej czesci kraju ;-)
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

zbyszu pisze:Oj ku3a sie już całkiem pogubi. Co innego w Gdansku, co innego w Elblągu, co innego w Olsztynie...a niby to miasta z (prawie) tej samej czesci kraju ;-)
Musimy się dokładnie dowiedzieć od źródeł, jak to wszystko wygląda, a dopiero potem oceniajmy 8)
Awatar użytkownika
Martyr

zbyszu pisze:Obawiam się ze...to to. Martyr uwierz mi...trochę czytałem o tym.... Wydawca pod wspolną marką "Polska-The Times" wydaje np. dziennik Bałtycki. Plissss
zbyszu, nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałes...
ja tylko staram sie zrozumiec i ustalic fakty...

wiem na pewno, ze mam przed sobą gazete "POLSKA Dziennik Bałtycki" z piątku 30 maja 2008. Niezmiernie byłam ciekawa tego artykułu więc dziś nad ranem obleciałam kilka punktów z gazetami w moim mieście i ... udało mi sie znaleźć piątkową! Ucieszyłam sie, naprawde! :D Ale za chwile w domu przekonałam sie, ze nie ma tu nic o Liście... przekartkowałam dokładnie strona po stronie i nic... :(
Mimo, ze Tczew leży blisko Gdańska (:arrow: djjack) i ze to samo województwo to jednak i tu są różnice... :roll:

Szkoda...
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Sprawdziłem... Na stronach w w w gazety "Polska" ani slowa o dodatku kulturalnym...

:-/
ku3a

Fanatyk pisze:Jakoś nie mogę się dopatrzyć w Twoim poście żadnych konkretów odnośnie powyższego przypadku. A ja lubię konkrety.
jakich konkretow oczekiwales?
od Balonika wiem, ze artykul mial byc w kazdym wydaniu gazety. Gdy w Augustowie powiedzialem mu, ze jeszcze przed wyjazdem przeczytalem na forum o tym, ze sa miejsca gdzie artykulu nie ma, od razu wzial telefon i zadzwonil do osoby odpowiedzialnej za to w Trojce. o tym, ze są sygnaly od sluchaczy i ze trzeba to sprawdzic. niestety 2 dni pozniej musialem mu powiedziec, ze sluchacze szukali nie w tej gazecie co potrzeba...
teraz okazuje sie, ze jednak faktycznie nie ma tego wszedzie. dobrze by bylo ustalic czemu tak jest, ale ja na razie wolę poczekac az zostanie ustalona wspolna wersja wydarzen...
Fanatyk pisze:P.S. Ja też , ja też chcę płytę !!! Też mogę przysłać "pustą" gazetę do redakcji :) . Żartowałem :) Na lizaki już jestem za duży.
nie chodzi o to. po prostu Balonikowi zalezalo, zeby to bylo zalatwione i poprosil mnie, zebym napisal, zeby przeslac mu taki egzemplarz (skoro w Warszawie sa inne), zeby miec dowod i argument w rozmowie z gazetą, a plyta miala byc podziekowaniem za poinformowanie o sytuacji i za pomoc.

mimo wszystko mysle, ze nalezy sie wstrzymac z wydawaniem sądów o literach alfabetu, skoro wyglada na to, ze nie są one na miejscu, skoro obecnosc/nieobecnosc artykulu w konkretnym wydaniu gazety nie zalezy od polozenia geograficznego i w szczegolnosci odleglosci od centrum kraju...
Awatar użytkownika
Martyr

Yacy pisze:
zbyszu pisze:Mamy sygnał ze w Gdansku (Dziennik Bałtycki) artykulik był
a w elbląskiej wersji jest dodatek Będzie się działo, ale kącika lp3 niestety nie ma :-(
Czekamy na skan ... i dziękuję :-)
Kurcze, a ja dostalam chyba jakis wybrakowany egzemplarz. W ogóle nie ma dodatku "Będzie sie działo"! :cry: Nie rozumiem tego...
(mam dodatek kulturalny Rejsy + dod.regionalny Dziennik Tczewski + główny trzon Dziennika Bałtyckiego + program telewizyjny)
chyba ze u mnie zamiast tego "Bedzie sie działo" są "Rejsy"...

djjack, Yacy, wy tez macie te Rejsy w swoich egzemplarzach?
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Egzemplarz zostawiłem w pracy i jutro jeszcze dokładnie go rozłoże ;-), ale Rejsy też były...
Awatar użytkownika
Robert

ku3a pisze:od Balonika wiem, ze artykul mial byc w kazdym wydaniu gazety
No chyba nie jesteś wyjątkiem :) . Cała Polska została o tym poinformowana.
Awatar użytkownika
Robert

ku3a pisze:dobrze by bylo ustalic czemu tak jest, ale ja na razie wolę poczekac az zostanie ustalona wspolna wersja wydarzen...
Oczywiście , że dobrze by było , a jeśli chcesz możesz wstrzymywać się z opinią , ale pozwól w swojej wspaniałomyślności :) wyrażać ją innym.
A ten temat o wstrzymywaniu chyba już przerabialiśmy :) (Goldfrapp). Niepotrzebnie ? Czy coś z niego wyniknęło ? Jakieś wnioski ? Życzę dystansu 8) i czekam na interwencję Dyrektora :)
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Martyr - Gazeta Wrocławska też ma miec "Rejsy"???? A może jeszcze "Goniec Podhalański" (wymyśliłem) też????? Rejsy to dodatek magazynowy go Dziennika Bałtyckjiego.

Oprócz tego, ze wydawca oferuje wspolnyy grzbiet (wiadomości, pieniądze, sport i pogoda; gadżety) kazda gazeta lokalna ma swoje wąlsne strony i dodatki magazynowe

Np. dziś (w poniedziałek) wszystkie gazety spod marki Polska-The Times beda miały w dodatku farbki dla kibica ( :shock: - czego to sie jeszcze nie doda do gazety, wymiękłem przy medalikach papieskich, toż to już bałwochwalstwo!!!)

Poki co Wydawca nie ma jakiegos ogólnopolskiego dodatku kulturalnego (jak jest np. w "Dzienniku") i art. z Listą wędruje gdzie się da (np. "Będzie się działo") które nie wychodzi wszedzie...

Ot takie poplątanie z pomieszaniem...

Np. w Polsce B nie przeczytam o sukcesie piłkarzy recznych (bo mecz skonczył sie po 22.00) a czytelnicy Polski A o tym na 100 % przeczytają. Literki alfabetu istnieją...Nie kazdy mieszka w stolicy. A moze na szczescie...dlatego "warszawka" tak pedzi na Mazury??? ;-)
Awatar użytkownika
Martyr

zbyszu pisze:Martyr - Gazeta Wrocławska też ma miec "Rejsy"???? A może jeszcze "Goniec Podhalański" (wymyśliłem) też????? Rejsy to dodatek magazynowy go Dziennika Bałtyckjiego.
dlaczego sie mnie czepiasz? nic nie pisalam o zadnej Gazecie Wrocławskiej :?

Przeprowadzilam małe śledztwo, przejrzałam kilka poprzednich numerów piątkowych Dziennika Bałtyckiego (z poprzednich tygodni) [zeby wykluczyc ewentualne wybrakowanie mojego egzemplarza z 30.05.2008 czy tez podejrzenie ze pani w kiosku mogła zapomniec czy wyjąć akurat wczoraj ten dodatek] i w żadnym z nich nie było dodatku "Będzie się działo" :evil: A więc w moim tczewskim rejonie nie ma cienia szansy, żeby przeczytać sobie w gazecie o Liście... :(
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Nie czepiam...zwyczajnie napisałem post wyzej o tym, ze dodatek "Bedzie się działo" nie ukazuje się w kazdej gazecie pod szyldem "Polska - The Times"

Rejs to jest dodatek magazynowy tak jak np. "Magazyn GO" w mojej lokalnej Gazecie Olsztynskiej. Zwyczajnie dodatej "Rejsy" nie ma tutaj nic do rzeczy...Niepotrzebnie bierzesz to pod siebie. Zupełnie niepotrzenie...Po co miałbym sie Ciebie czepiac, skoro nawet Ciebie nie znam? Więcej spokoju

Do nasłuchania
ODPOWIEDZ