prz_rulez pisze:Z "Nad Niemnem" i "Potopu", z tym że Potop nie przerobiony do końca, więc większa szansa na N.N.
potop przeczytałem, masa opisów treści tak średnio, NN nie czytałem, a czy przerabiałem to nie wiem, ostatnio na polskim rozwiązuję krzyżówki. muszę przeczytać dobre streszczenie Lalki teraz spróbuj jakieś streszczenia, może akurat trafisz.
Martyr pisze:jesli masz na myśli jez. polski, to zostają Ci jeszcze streszczenia lektur...
Z jednej strony Potop z Grega, z drugiej strony Nad Niemnem z Grega... posrodku moj zeszyt i kserówki koleżanki.
Słucham tego "Nad Niemem" i coraz bardziej chce mi się spać...
prz_rulez pisze:Z "Nad Niemnem" i "Potopu", z tym że Potop nie przerobiony do końca, więc większa szansa na N.N.
potop przeczytałem, masa opisów treści tak średnio, NN nie czytałem, a czy przerabiałem to nie wiem, ostatnio na polskim rozwiązuję krzyżówki. muszę przeczytać dobre streszczenie Lalki teraz spróbuj jakieś streszczenia, może akurat trafisz.
Mogę ci streścić I tom (z trzech, bo czsaami są wydanie czterotomowe, ale Prus napisał trzy części jakby coś) "Lalki" w kilku zdaniach . Ale dalej polecam już przeczytać, bo naprawdę dalej jest fajnie.
prz_rulez pisze:
Z jednej strony Potop z Grega, z drugiej strony Nad Niemnem z Grega... posrodku moj zeszyt i kserówki koleżanki.
Słucham tego "Nad Niemem" i coraz bardziej chce mi się spać...
ja nie mogę słuchać lektur i się uczyć. z reguły lektury wysłuchuję przy koszeniu trawnika... a ja Tobie radzę najpierw opracowania, dopełnić kserówkami i potem na imprezę odpocząć
mcgrat pisze:ja nie mogę słuchać lektur i się uczyć. z reguły lektury wysłuchuję przy koszeniu trawnika... a ja Tobie radzę najpierw opracowania, dopełnić kserówkami i potem na imprezę odpocząć
Na imprezę to będę mieć czas dopiero jak wszystko pozaliczam
Tomekk:
Izabela to lalka, ja teraz to omawiam. i znam odpowiedź na standardowe pytanie z klasówki z tej lektury u mojego profesora rozmiar rękawiczek Izabeli to 4,5
prz_rulez pisze:ja nie mam zagrożenia, raczej w tą drugą stronę
Wbrew pozorom w tą lepszą stronę jest tak samo stresujące...
Wątpię...
mcgrat pisze:Tomekk:
Izabela to lalka, ja teraz to omawiam. i znam odpowiedź na standardowe pytanie z klasówki z tej lektury u mojego profesora rozmiar rękawiczek Izabeli to 4,5
Moja pani profesor pyta się zawsze kto ile miał lat i kolr włosów. Nie ważne jaka to by była lektura.
prz_rulez pisze:ja nie mam zagrożenia, raczej w tą drugą stronę
Wbrew pozorom w tą lepszą stronę jest tak samo stresujące...
ja się nie stresuję. z chemii co semestr podpisuję w dzienniku zagrożenie i zawsze się wybraniam na tą cudną ocenę: dopuszczający ale trochę się wkurzam bo w innych szkołach mógłbym mieć z moją wiedzą spokojnie czwórkę :/ uroki elitarnego LO...
Ostatnio zmieniony sob maja 17, 2008 9:51 pm przez mcgrat, łącznie zmieniany 1 raz.