XXXVI Zlot Forum LP3 - 11-13.04.2025, Świder (?)
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Re: XXXVI Zlot Forum LP3 - ??-??.??.2025, Świder (?)
Emowa to już prawie nie pamiętam (to był nasz pierwszy zlot warszawski). Natomiast biorąc pod uwagę wszystkie zgłoszone przez Was wady Filato (bo ja tylko ze dwa razy miałam zimną wodę w łazience, no i poduszka była trochę zbyt płaska
), to może rzeczywiście trzeba zastanowić się nad innymi opcjami. Oby okazały się lepsze.

- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
- Kontakt:
a pierwszy nie warszawski, Muczne? Myczkowce?
Generalnie faktycznie jakaś kicha z tym Filato. Podrzućcie mi adres tego Powsina, mogę podjechać i popytać. Mam rzut beretem z pracy.ku3a pisze: ↑pt lut 28, 2025 11:16 am Czyli sytuacja w Filato tak właśnie wygląda. Obiekt mamy zarezerwowany, czyli zlot się odbędzie, jednakże warunki jakie tam są i podejście w "obsłudze klienta" jest takie, że mam nadzieję, że znajdziemy inne miejsce na zloty... Obiekt jest zarezerwowany, ale nie jest opłacony. If you know what I mean. Będę dzwonić do Powsina za jakieś 2 tygodnie. Nie wiem jakie doświadczenia z kontaktów z właścicielką ma LLucky, ale moich standardów kontaktów z ludźmi te nie spełniają. Chcąc gdzieś spędzić czas i wydać gdzieś pieniądze nie lubię się czuć, że komuś przeszkadzam.
- konwicki1980
- Kontakt:
Domki w Powsinie nie mają chyba konkretnego adresu, mieszczą się między ulicami Maślaków a Opieńki.
- bobby-x
- Kontakt:
pamiętam, to były domki w Myczkowcach, koniec drugiego zbiornika wodnego pod Soliną, gospodarstwo turystyczne "Na Górce" z domowym ZOO różnych zwierząt.
- bobby-x
- Kontakt:
Pamiętam, że jak byliśmy tam pierwszy raz to starsza córka Weronika złowiła rybę w tych stawikach. Sama.
Moje dziewczyny to chyba pierwszy raz pojawiły się w "Raju" rozgrywały mecz piłkarski? A może tylko kibicowały? (zimny kwiecień 2007, siedzieliśmy w zimowych kurtkach).

Moje dziewczyny to chyba pierwszy raz pojawiły się w "Raju" rozgrywały mecz piłkarski? A może tylko kibicowały? (zimny kwiecień 2007, siedzieliśmy w zimowych kurtkach).
- bobby-x
- Kontakt:
Czy zlot będzie 11-13 kwietnia? Pytam ponieważ żona rezerwowała bilety do teatru na sobotę 12.04. Pytała czy chcę iść? Powiedziałem, że dawno nie byłem na zlocie,
wybrałem zlot
jest mocno tolerancyjna? 
wybrałem zlot

Re: XXXVI Zlot Forum LP3 - 11-13.04.2025, Świder (?)
Wpisałem datę w tytule wątku. Znak zapytania przy Świdrze niech jeszcze przez jakiś czas zostanie.
- bobby-x
- Kontakt:
Jako dawny nieorganizator, nie wiem czy znam obecną specyfikę organizacji i powinienem się wypowiadać.
Ale myślę, że teraz jest trochę mało czasu aby szukać innego miejsca w terminie, który pasuje wszystkim. Trzeba się ostatni raz "przemęczyć" w Świdrze a już rozglądać się za jesiennym miejscem. Może Grabka by zaprosić jesienią
Ale myślę, że teraz jest trochę mało czasu aby szukać innego miejsca w terminie, który pasuje wszystkim. Trzeba się ostatni raz "przemęczyć" w Świdrze a już rozglądać się za jesiennym miejscem. Może Grabka by zaprosić jesienią
To Emów zrezygnował z goszczenia nas, nie my z niego. Po prostu z powodu wzrostu kosztów ogrzewania nie kalkulowało im się wynajmować dla tak małej liczby osób w sezonie grzewczym.
Jeśli chodzi o komunikację przez telefon, to bardzo podobne. Trzeba dopytywać się po kilka razy, odpowiedzi są skąpe. Czasami do tego dochodzi fatalna jakość połączenia, która nie ułatwia rozmowy.
W kontakcie bezpośrednim jest trochę lepiej, ale też różnie wypada (w zależności od koniunkcji planet).
Ogólnie w każdym miejscu jest taka tendencja, że gdy jesteśmy pierwszy raz, to mają lekkie wątpliwości, czego chcemy, za drugim i trzecim razem są mili i uczynni, a potem jest już powolny zjazd w dół, bo widzą, co jesteśmy w stanie tolerować i ciągle przesuwają granice. Dlatego zmiana miejsca od czasu do czasu na nowe przynosi raczej więcej pozytywów niż negatywów.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Hah, ciekawe spostrzeżenie.
- konwicki1980
- Kontakt:
W Emowie pod koniec przynajmniej były obfite i w miarę tanie porcje obiadowe.
A propos szukania alternatyw w Łomiankach jest Villa Casanna, która pomieści nawet kilkanaście osób, ale wadą jest dość ubogie zaplecze kuchenne i brak dużego stołu, jest za to w jednym z pokojów stół bilardowy
Cenowo do przeżycia (zależy od liczby osób). Zalety: niewielka odległość od Warszawy, cisza, wysoka ocena na Booking, zameldowanie na kod.
https://www.booking.com/hotel/pl/villa- ... i1.pl.html
A propos szukania alternatyw w Łomiankach jest Villa Casanna, która pomieści nawet kilkanaście osób, ale wadą jest dość ubogie zaplecze kuchenne i brak dużego stołu, jest za to w jednym z pokojów stół bilardowy

https://www.booking.com/hotel/pl/villa- ... i1.pl.html
- bobby-x
- Kontakt:
Kotuś od jednej złotówki, może już nie kombinujmy???
nie widzę też wspólnej dużej przestrzeni, w której moglibyśmy razem przebywać. bo przecież nie w jednym z pokojów.konwicki1980 pisze: ↑ndz mar 02, 2025 2:00 pmA propos szukania alternatyw w Łomiankach jest Villa Casanna, która pomieści nawet kilkanaście osób, ale wadą jest dość ubogie zaplecze kuchenne i brak dużego stołu, jest za to w jednym z pokojów stół bilardowy![]()
(i mnie osobiście dobijają te skosy).
- bobby-x
- Kontakt:
Na ul. Samorządowej w Otwocku (zlot nr9?) mieliśmy podobny problem gdy okazało się, że bar? na dole zamykają po 22:00. Trzeba było siedzieć w największym pokoju.
Gdybyście chcieli mini zlot w górach. Na przykład w Szczyrku mamy taką miejscówę gdzie kuchnia na parterze składa się z trzech pomieszczeń-jadalni gdzie w tym największym wchodzi spokojnie 15-20 osób. No ale to góry a nie okolice Wawy. No i pociągu nie ma bezpośredniego, tylko komunikacja autobusowa z Bielsko-Białej ale faktycznie jest dobra.
Jedna lodówka jednodrzwiowa, druga dwudrzwiona (lodowka i zamrażarka) , dwie mikrofale, kuchnia gazowa na 4 fajerki, mnóstwo talerzy, szklanek, garnków, patelni, sitka do np. mleka : ) inne przybory kuchenne, za pierwszym razem byłem zaszokowany.
Ostatnio zmieniony ndz mar 02, 2025 11:37 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
Podobnie było w Toruniu (i też obiecano mi salę), ale na szczęście ten pokój był większy i mniej rozciągnięty niż ten w Otwocku (tam chyba też dostaliśmy gorącą
kolację).

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Po turbulencjach terminów i różnych takich tam... wychodzi na to, że będę.
Zgłaszam 2 noclegi.
No i konkurs. Jak zwykle.
Miejscówka to dla mnie kwestia drugorzędna.
Nie jadę na wczasy, tylko po to, żeby wspólnie spędzić czas.
Spostrzeżenie LLuckiego spina się z zachowaniem wobec konsumenta.
Choć stałych klientów powinno się szanować, ale nie każdy ma takie podejście.
Brak lodówki - bez komentarza.
No i dalej musimy uważać na gwoździe...
Zgłaszam 2 noclegi.
No i konkurs. Jak zwykle.
Miejscówka to dla mnie kwestia drugorzędna.
Nie jadę na wczasy, tylko po to, żeby wspólnie spędzić czas.
Spostrzeżenie LLuckiego spina się z zachowaniem wobec konsumenta.
Choć stałych klientów powinno się szanować, ale nie każdy ma takie podejście.
Brak lodówki - bez komentarza.
No i dalej musimy uważać na gwoździe...
To już chyba pora, żeby zacząć zbierać zaliczki, a tym nadal mogę zajmować się, bo w sumie tak będzie najłatwiej dla wszystkich. Mam gotowe arkusze do rozliczeń, więc to nie jest duże obciążenie.
Myślę, że mimo wzrostu kosztów możemy znowu ustalić wysokość zaliczki na 70 zł za osobonocleg, tak jak na poprzednim zlocie. Najwyżej będzie więcej do rozliczenia post factum, ale to też dla mnie nie stanowi problemu. Zwykle mam odpowiednią ilość gotówki, by wszystko opłacić na miejscu, a i ostatnimi czasy tego jest mniej dzięki uczynności konwickiego.
Numer konta ten sam. Jeśli ktoś potrzebuje przypomnienia, to proszę o PW.
Myślę, że mimo wzrostu kosztów możemy znowu ustalić wysokość zaliczki na 70 zł za osobonocleg, tak jak na poprzednim zlocie. Najwyżej będzie więcej do rozliczenia post factum, ale to też dla mnie nie stanowi problemu. Zwykle mam odpowiednią ilość gotówki, by wszystko opłacić na miejscu, a i ostatnimi czasy tego jest mniej dzięki uczynności konwickiego.
Numer konta ten sam. Jeśli ktoś potrzebuje przypomnienia, to proszę o PW.