XXXVI Zlot Forum LP3 - 11-13.04.2025, Świder (?)

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Re: XXXVI Zlot Forum LP3 - ??-??.??.2025, Świder (?)

Post autor: lady »

Emowa to już prawie nie pamiętam (to był nasz pierwszy zlot warszawski). Natomiast biorąc pod uwagę wszystkie zgłoszone przez Was wady Filato (bo ja tylko ze dwa razy miałam zimną wodę w łazience, no i poduszka była trochę zbyt płaska :wink: ), to może rzeczywiście trzeba zastanowić się nad innymi opcjami. Oby okazały się lepsze.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Kontakt:

Post autor: bobby-x »

lady pisze: pt lut 28, 2025 8:20 pm Emowa to już prawie nie pamiętam (to był nasz pierwszy zlot warszawski).
a pierwszy nie warszawski, Muczne? Myczkowce?
ku3a pisze: pt lut 28, 2025 11:16 am Czyli sytuacja w Filato tak właśnie wygląda. Obiekt mamy zarezerwowany, czyli zlot się odbędzie, jednakże warunki jakie tam są i podejście w "obsłudze klienta" jest takie, że mam nadzieję, że znajdziemy inne miejsce na zloty... Obiekt jest zarezerwowany, ale nie jest opłacony. If you know what I mean. Będę dzwonić do Powsina za jakieś 2 tygodnie. Nie wiem jakie doświadczenia z kontaktów z właścicielką ma LLucky, ale moich standardów kontaktów z ludźmi te nie spełniają. Chcąc gdzieś spędzić czas i wydać gdzieś pieniądze nie lubię się czuć, że komuś przeszkadzam.
Generalnie faktycznie jakaś kicha z tym Filato. Podrzućcie mi adres tego Powsina, mogę podjechać i popytać. Mam rzut beretem z pracy.
lady

bobby-x pisze: pt lut 28, 2025 8:50 pm a pierwszy nie warszawski, Muczne? Myczkowce?
Chyba okolice Myczkowiec, takie domki pamiętam. I Ty tam byłeś, z Rodzinką :)
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

Domki w Powsinie nie mają chyba konkretnego adresu, mieszczą się między ulicami Maślaków a Opieńki.
Awatar użytkownika
bobby-x
Kontakt:

pamiętam, to były domki w Myczkowcach, koniec drugiego zbiornika wodnego pod Soliną, gospodarstwo turystyczne "Na Górce" z domowym ZOO różnych zwierząt.
lady

bobby-x pisze: pt lut 28, 2025 9:05 pm pamiętam, to były domki w Myczkowcach, koniec drugiego zbiornika wodnego pod Soliną, gospodarstwo turystyczne "Na Górce" z domowym ZOO różnych zwierząt.
O, to zoo też pamiętam, i pogoda była piękna.
Awatar użytkownika
bobby-x
Kontakt:

Pamiętam, że jak byliśmy tam pierwszy raz to starsza córka Weronika złowiła rybę w tych stawikach. Sama. :lol:
Moje dziewczyny to chyba pierwszy raz pojawiły się w "Raju" rozgrywały mecz piłkarski? A może tylko kibicowały? (zimny kwiecień 2007, siedzieliśmy w zimowych kurtkach).
lady

bobby-x pisze: pt lut 28, 2025 9:17 pm Moje dziewczyny to chyba pierwszy raz pojawiły się w "Raju" rozgrywały mecz piłkarski?
To Twoje dziewczyny też grają w piłkę? :D
Pamiętam też taki kwiecień, ale 10 lat później, że na naszym meczu w Lesku przeszła burza z gradem, ale meczu nie przerwali :lol:
Awatar użytkownika
bobby-x
Kontakt:

Czy zlot będzie 11-13 kwietnia? Pytam ponieważ żona rezerwowała bilety do teatru na sobotę 12.04. Pytała czy chcę iść? Powiedziałem, że dawno nie byłem na zlocie,
wybrałem zlot :oops: jest mocno tolerancyjna? :mrgreen:
Awatar użytkownika
wwas

Re: XXXVI Zlot Forum LP3 - 11-13.04.2025, Świder (?)

Post autor: wwas »

Wpisałem datę w tytule wątku. Znak zapytania przy Świdrze niech jeszcze przez jakiś czas zostanie.
Awatar użytkownika
bobby-x
Kontakt:

Jako dawny nieorganizator, nie wiem czy znam obecną specyfikę organizacji i powinienem się wypowiadać.

Ale myślę, że teraz jest trochę mało czasu aby szukać innego miejsca w terminie, który pasuje wszystkim. Trzeba się ostatni raz "przemęczyć" w Świdrze a już rozglądać się za jesiennym miejscem. Może Grabka by zaprosić jesienią 🤭
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

Miszon pisze: ndz lut 23, 2025 3:50 pmJak rozumiem, Emów też już został porzucony, bo tam też się zrobiło za drogo?
To Emów zrezygnował z goszczenia nas, nie my z niego. Po prostu z powodu wzrostu kosztów ogrzewania nie kalkulowało im się wynajmować dla tak małej liczby osób w sezonie grzewczym.
ku3a pisze: pt lut 28, 2025 11:16 amNie wiem jakie doświadczenia z kontaktów z właścicielką ma LLucky, [...]
Jeśli chodzi o komunikację przez telefon, to bardzo podobne. Trzeba dopytywać się po kilka razy, odpowiedzi są skąpe. Czasami do tego dochodzi fatalna jakość połączenia, która nie ułatwia rozmowy.
W kontakcie bezpośrednim jest trochę lepiej, ale też różnie wypada (w zależności od koniunkcji planet).

Ogólnie w każdym miejscu jest taka tendencja, że gdy jesteśmy pierwszy raz, to mają lekkie wątpliwości, czego chcemy, za drugim i trzecim razem są mili i uczynni, a potem jest już powolny zjazd w dół, bo widzą, co jesteśmy w stanie tolerować i ciągle przesuwają granice. Dlatego zmiana miejsca od czasu do czasu na nowe przynosi raczej więcej pozytywów niż negatywów.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Hah, ciekawe spostrzeżenie.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

W Emowie pod koniec przynajmniej były obfite i w miarę tanie porcje obiadowe.

A propos szukania alternatyw w Łomiankach jest Villa Casanna, która pomieści nawet kilkanaście osób, ale wadą jest dość ubogie zaplecze kuchenne i brak dużego stołu, jest za to w jednym z pokojów stół bilardowy :wink: Cenowo do przeżycia (zależy od liczby osób). Zalety: niewielka odległość od Warszawy, cisza, wysoka ocena na Booking, zameldowanie na kod.

https://www.booking.com/hotel/pl/villa- ... i1.pl.html
Awatar użytkownika
bobby-x
Kontakt:

Kotuś od jednej złotówki, może już nie kombinujmy???
ku3a

Post autor: ku3a »

konwicki1980 pisze: ndz mar 02, 2025 2:00 pmA propos szukania alternatyw w Łomiankach jest Villa Casanna, która pomieści nawet kilkanaście osób, ale wadą jest dość ubogie zaplecze kuchenne i brak dużego stołu, jest za to w jednym z pokojów stół bilardowy :wink:
nie widzę też wspólnej dużej przestrzeni, w której moglibyśmy razem przebywać. bo przecież nie w jednym z pokojów.
(i mnie osobiście dobijają te skosy).
Awatar użytkownika
bobby-x
Kontakt:

ku3a pisze: ndz mar 02, 2025 11:02 pm nie widzę też wspólnej dużej przestrzeni, w której moglibyśmy razem przebywać. bo przecież nie w jednym z pokojów.
Na ul. Samorządowej w Otwocku (zlot nr9?) mieliśmy podobny problem gdy okazało się, że bar? na dole zamykają po 22:00. Trzeba było siedzieć w największym pokoju.

Gdybyście chcieli mini zlot w górach. Na przykład w Szczyrku mamy taką miejscówę gdzie kuchnia na parterze składa się z trzech pomieszczeń-jadalni gdzie w tym największym wchodzi spokojnie 15-20 osób. No ale to góry a nie okolice Wawy. No i pociągu nie ma bezpośredniego, tylko komunikacja autobusowa z Bielsko-Białej ale faktycznie jest dobra.

Jedna lodówka jednodrzwiowa, druga dwudrzwiona (lodowka i zamrażarka) , dwie mikrofale, kuchnia gazowa na 4 fajerki, mnóstwo talerzy, szklanek, garnków, patelni, sitka do np. mleka : ) inne przybory kuchenne, za pierwszym razem byłem zaszokowany.
Ostatnio zmieniony ndz mar 02, 2025 11:37 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
kajman

Post autor: kajman »

Podobnie było w Toruniu (i też obiecano mi salę), ale na szczęście ten pokój był większy i mniej rozciągnięty niż ten w Otwocku (tam chyba też dostaliśmy gorącą :lol: kolację).
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Po turbulencjach terminów i różnych takich tam... wychodzi na to, że będę.
Zgłaszam 2 noclegi.
No i konkurs. Jak zwykle.

Miejscówka to dla mnie kwestia drugorzędna.
Nie jadę na wczasy, tylko po to, żeby wspólnie spędzić czas.
Spostrzeżenie LLuckiego spina się z zachowaniem wobec konsumenta.
Choć stałych klientów powinno się szanować, ale nie każdy ma takie podejście.
Brak lodówki - bez komentarza.
No i dalej musimy uważać na gwoździe...
ku3a

Post autor: ku3a »

adameria pisze: pt mar 07, 2025 10:45 pmBrak lodówki - bez komentarza.
No i dalej musimy uważać na gwoździe...
no ale to właśnie o to chodzi, a nie o "wczasowanie".
plus podejście do klienta, powykręcane żarówki i różne inne drobne rzeczy, które składają się na ogólny obraz.

super, że będziesz! :-D
LLucky
Listy Przebojów Trójki słucham od: ?

Post autor: LLucky »

To już chyba pora, żeby zacząć zbierać zaliczki, a tym nadal mogę zajmować się, bo w sumie tak będzie najłatwiej dla wszystkich. Mam gotowe arkusze do rozliczeń, więc to nie jest duże obciążenie.
Myślę, że mimo wzrostu kosztów możemy znowu ustalić wysokość zaliczki na 70 zł za osobonocleg, tak jak na poprzednim zlocie. Najwyżej będzie więcej do rozliczenia post factum, ale to też dla mnie nie stanowi problemu. Zwykle mam odpowiednią ilość gotówki, by wszystko opłacić na miejscu, a i ostatnimi czasy tego jest mniej dzięki uczynności konwickiego.
Numer konta ten sam. Jeśli ktoś potrzebuje przypomnienia, to proszę o PW.
ODPOWIEDZ