Przepraszam za zamieszanie, ale ostatecznie wyszło tak jak miało byćjollyroger72 pisze: ↑pt gru 08, 2023 8:47 am Rozumiem, że mamy sobie wybrać do podliczeń miejsce 9?
Jeśli nie poprawisz do 12.00, to 2 punkty pójdą do Niall a Cannons bez punktów.

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Przepraszam za zamieszanie, ale ostatecznie wyszło tak jak miało byćjollyroger72 pisze: ↑pt gru 08, 2023 8:47 am Rozumiem, że mamy sobie wybrać do podliczeń miejsce 9?
Jeśli nie poprawisz do 12.00, to 2 punkty pójdą do Niall a Cannons bez punktów.
A mnie się nie podoba. Mają fajne pomysły, ale to są śladowe ilości. Niektóre pomysły ludzi konstruujących regulamin listy przebojów radia 357 są fantastyczne.obserw99 pisze: ↑pt gru 08, 2023 6:49 pm Podoba mi się pomysł z listy Radia 357, że utwór, który osiąga 100 tygodni wypada z zestawu do głosowania. Na foraliście można by ustawić taki pulap np na 150 tyg. bo np LP przebił już poziom 100 tyg. Co Wy na to? Pokój czy listę pasuje czasem przewietrzyć, tak dla zdrowia.![]()
W życiu może tak, ale w rozrywce, a Foralista to forma rozrywki, robi się nudno. Ale moje zdanie w tym temacie jest kilka stron wcześniej.szeptun68 pisze: ↑sob gru 09, 2023 10:37 pmA mnie się nie podoba. Mają fajne pomysły, ale to są śladowe ilości. Niektóre pomysły ludzi konstruujących regulamin listy przebojów radia 357 są fantastyczne.obserw99 pisze: ↑pt gru 08, 2023 6:49 pm Podoba mi się pomysł z listy Radia 357, że utwór, który osiąga 100 tygodni wypada z zestawu do głosowania. Na foraliście można by ustawić taki pulap np na 150 tyg. bo np LP przebił już poziom 100 tyg. Co Wy na to? Pokój czy listę pasuje czasem przewietrzyć, tak dla zdrowia.![]()
![]()
![]()
Ale już tak na poważnie... Ja bym powiedział, że powinno być odwrotnie. Masz dobre wyniki, masz premię. Masz fatalne wyniki, wylatujesz. Tak było(choć nie zawsze) jest i będzie nawet w życiu.
Z całym szacunkiem, kto komu broni szukać innego faworyta, który do pierwszego miejsca potrzebowałby obecnie niecałych 90 punktów?
Doskonale rozumiem Twoje stanowisko bo masz swoje zasady i tak Ci podpowiada rozsądek. Dla innych rozsądek podpowiada coś innego. Czy inni wolą stagnację? Tu bym się spierał czy wolą, może nie tyle wolą stagnację bo tutaj jesli mówimy o stagnacji to tylko jesli chodzi o wykonawcę. Ruchy w zestawieniu sa dość duże i wynikaja pewnie z braku w danym tygodniu jakiegoś uczestnika, bądź tak jak w Twoim przypadku i twej zasady (szacunek).Dla mnie akurat LP (Tego i KT) dziś biją na łeb na szyję wszystkie 97 innych propozycji. Jednak w zestawie jest kilka utworów, które bardzo cenię i wysoko je umieszczam, jednak po kilku tygodniach i tak spadają niżej niż wspomniane wyżej. Kolega proponujący zasadę 150 tygodni gdyby jego utwór był 134 tygodnie w zestawie zapewne tego by nie zaproponował, bo sam od zawsze głosuje podobnie w czołówce, tyle że jego głosów nie podzielają inni. Zawsze ktoś będzie czegoś szukał.czyku pisze: ↑ndz gru 10, 2023 6:44 pm Mnie Jolly nie chodzi o limity, jak pisałem w piątek, tylko o zdrowy rozsądek, przynajmniej tak jak ja go rozumiem. A inni, wygląda że większość wolą stagnację. Ja nawet na swój najbardziej ulubiony utwór nie głosowałbym przez rok, bo na listach przebojów lubię zmiany. Inni najwyraźniej nie lubią. A propozycje limitów są niedemokratyczne.
Kruklanki kocha(ł) tak samo Pet Shop Boys jak te 3-4 osoby obecnie, gdyż od wielu tygodni utrzymują ich w 30-tce. Gdyby doliczyć jego głosy to z pewnością Pety oscylowały by koło początków 2 dychy. To samo jest z Darią, DM, KS, było z MGO. Tu o zmianach na liście decyduje osoba, która zapomni np. zagłosować. I tu dlaczego mamy daną(e) osobę(y) krytykować? Dlatego, że głosują na to co lubią? Podejrzewam, że duży procent ludzi głosujących na polskich listach głosuje na to samo, bo przeglądam z tygodnia na tydzień głosy wielu osób głosujących na listę 357 i ich głosy się nie zmieniają za wiele. Są osoby, które mają w zestawie mnóstwo utworów na które chcą głosować i rotują, a są osoby, które zamykają się na kilka. Dlatego nie Naszą rolą jest ocena głosowań innych. Kiedyś w LP3 strasznie denerwowało mnie, że Gotye wygrywa tydzień w tydzień, ale czy z tego powodu miałem krytykować głosujących? Być może wtedy w tym okresie nie było na tyle dobrego innego nagrania było wygrało z Gotye. Jakby dziś w Tygodniowej wygrywało coś innego przez 40 tygodni to pewnie też byli by krytykanci i być może wsród nich Ci, którzy dziś nimi nie są, a Ci co dziś krytykują piali by z zachwytu.
Wskaż, proszę, te przesadne komentarze, bo ja takowych nie odczytałem.
Dyskusja była. W innym dziale, gdzie raczej nie pis-uję
No nie, zamordyzmu tu nie było i na to się nie zanosi
O tak bardzo, razem z ojcem lubimy a nie zapominajmy o Dx2 również jest super fanem PSB. Dlatego po zaprzestaniu przez nas głosowania na ForaListę wylecieli w otchłań. A LP no cóż... chyba inne utwory nie zasługują na szczyt a na pewno znalazło by się z tego co było (przez miesiące i lata) i teraz jest ale LP ma więcej fanów niż inni wykonawcy, gdyby głosowało ze 100/200 czy więcej to pewnie by było inaczej. Ale to nie nasza broszka
My już bileciki od tygodnia posiadamy.
Z tym akurat się zgodzę. Jestem przeciw sztucznym ograniczeniom.
Jak chcą, to niech piszą.
A może po prostu zebrała się grupa fanów Lady Pank i głosują na ich utwory? A fani innych wykonawców się tutaj nie zebrali. Frekwencja jest jaka jest i może gdyby było 20-30 osób więcej to wyniki byłyby inne.
Myślę, że to nie kwestia lubienia zmian. Na mojej liście zmian jest sporo, a i tak jeden utwór w tym tygodniu będzie 548 raz. Po prostu są takie osoby, którym pewne utwory tak się podobają, że mogłyby na nie głosować w nieskończoność.
To, że są w top 30 może nie razi tak, jak fakt, że są na szczycie lub w jego okolicach. Rozumiem, że niektórym to przeszkadza, ale taka jest wola głosujących.
Ataki na prowadzących nie, ale dyskusja była i glosy zdecydowanej dezaprobaty (w tym mój) także. Jednak rozumiem dlaczego tak postąpiono.