XXXIII Zlot Forum LP3 - 29.09-01.10.2023, Warszawa (u ku3y)
Re: XXXIII Zlot Forum LP3 - 29.09-01.10.2023, Warszawa (u ku3y)
Podsumowanie ustaleń, a przynajmniej tak, jak ja je pamiętam.
Zbieracie się w podgrupach i przychodzicie do mnie. Poproszę nie wcześniej niż o 17:30. Jeśli ktoś potrzebuje jakichś danych kontaktowych, to proszę pisać pw.
Nie było żadnych głosów sprzeciwu dotyczących pizzerii, które proponowałem, więc myślę, że będzie można wybrać na kolację pizze z którejś z tamtych dwóch (bo jedną Martyrka odrzuciła).
W godzinach 19-22 pewnie będziemy gadać, jeść i słuchać listy, choć to ostatnie z mojego punktu widzenia nie jest konieczne i jakby dla zaoszczędzenia czasu wtedy zrobić jakiś konkurs, to bym na pewno się nie sprzeciwiał. Co będziemy robić w piątek wieczorem (konkursy, ABC, granie), to już na spokojnie w piątek sobie ustalimy, nie musi być każda minuta ustalona.
W sobotę spotkamy się po śniadaniu, ale to też sobie przegadamy w piątek.
Na razie mam 9 miejsc siedzących, a zapowiedziało się, jeśli dobrze policzyłem, 13 osób, ale 2 krzesła przyjadą jutro, po jedno pojadę w czwartek i 2 jeszcze powinny dotrzeć w piątek. Łącznie 14 - to powinno wystarczyć.
W międzyczasie żadnych pytań nie było, więc zakładam, że nikomu nic nie przyszło do głowy i wszystko jest ustalone i jasne.
Zbieracie się w podgrupach i przychodzicie do mnie. Poproszę nie wcześniej niż o 17:30. Jeśli ktoś potrzebuje jakichś danych kontaktowych, to proszę pisać pw.
Nie było żadnych głosów sprzeciwu dotyczących pizzerii, które proponowałem, więc myślę, że będzie można wybrać na kolację pizze z którejś z tamtych dwóch (bo jedną Martyrka odrzuciła).
W godzinach 19-22 pewnie będziemy gadać, jeść i słuchać listy, choć to ostatnie z mojego punktu widzenia nie jest konieczne i jakby dla zaoszczędzenia czasu wtedy zrobić jakiś konkurs, to bym na pewno się nie sprzeciwiał. Co będziemy robić w piątek wieczorem (konkursy, ABC, granie), to już na spokojnie w piątek sobie ustalimy, nie musi być każda minuta ustalona.
W sobotę spotkamy się po śniadaniu, ale to też sobie przegadamy w piątek.
Na razie mam 9 miejsc siedzących, a zapowiedziało się, jeśli dobrze policzyłem, 13 osób, ale 2 krzesła przyjadą jutro, po jedno pojadę w czwartek i 2 jeszcze powinny dotrzeć w piątek. Łącznie 14 - to powinno wystarczyć.
W międzyczasie żadnych pytań nie było, więc zakładam, że nikomu nic nie przyszło do głowy i wszystko jest ustalone i jasne.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
- Kontakt:
Hej, mnie przyszło do głowy, ze może bym wpadł na ABC standardowo? Ale krzesła nie mam.
Faktycznie ten zlot mocno krzesłowo-partyzancki. Miłego zlatywania
To już w ten weekend? Martyrciu i Yacusiu, aby Wam się wszystko poukładało jak najlepiej. Jak tam imiona, wybrane?
Faktycznie ten zlot mocno krzesłowo-partyzancki. Miłego zlatywania

Bobciu, nie dasz rady zabrać ze sobą taboretu z domu?
Imię wybrane
a jak przyjedziesz na zlot, poznasz najmniejszą zlotowiczkę. 
Do zazlotowania!
Imię wybrane

Do zazlotowania!

Jeszcze taka prośba: gdybyście kupowali coś do wspólnego użytku na zlocie (jedzenie, picie), to proszę o dostarczenie mi paragonu, żebym mógł to dopisać do wkładów i wydatków.
- konwicki1980
- Kontakt:
Ja postaram się ogarnąć, z której z tych dwóch pizzerii i jak zamówić, by wyszło najkorzystniej cenowo.
ja je wybrałem, bo pokazują mi się w Uber Eats i były przeze mnie sprawdzone. generalnie to tu w zasięgu Uber Eats jest jest co najmniej kilkanaście pizzerii. i gdyby nawet trzeba było zapłacić kilka złotych za dostawę, to myślę, że łącznie na te kilkanaście osób jakoś to dźwigniemy...
choć Uber Eats dolicza sobie 10% za obsługę zamówienia, więc należy o tym pamiętać. jeśli Ci się, konwicki, chce ogarniać temat pod tym względem, to super
.
choć Uber Eats dolicza sobie 10% za obsługę zamówienia, więc należy o tym pamiętać. jeśli Ci się, konwicki, chce ogarniać temat pod tym względem, to super

- konwicki1980
- Kontakt:
Właśnie czasem wychodzi taniej na stronie pizzerii. W Uber i Wolcie mam po 15 zł zniżki, ale trzeba policzyć, jakie są ceny, bo bywają dość różne.
- konwicki1980
- Kontakt:
Po namyśle najlepszy stosunek cena-jakość będzie chyba, gdy zamówimy tu:
https://www.dagrasso.pl/warszawa-ursynow-stoklosy
bezpośrednio z ich strony.
Jest kilka promocji, np. 2 pizze 42 cm za 85 zł (10 różnych do wyboru) oraz z napojami, więc przy dużym zamówieniu wyjdzie to najkorzystniej. 2 sosy oraz guma Orbit podobno też gratis.
Można się już zapoznać z menu
Są też jakieś sałatki, makarony burgery czy krem pomidorowy
Nad sobotą za długo nie myślałem, bo raczej już nie zdążę zjeść, ale wybór lokali jest ponadprzeciętny.
Z kuchnią polską myślę, że ten lokal byłby OK:
https://staroswiecka.pl/menu-dostaw-ursynow/
https://www.dagrasso.pl/warszawa-ursynow-stoklosy
bezpośrednio z ich strony.
Jest kilka promocji, np. 2 pizze 42 cm za 85 zł (10 różnych do wyboru) oraz z napojami, więc przy dużym zamówieniu wyjdzie to najkorzystniej. 2 sosy oraz guma Orbit podobno też gratis.
Można się już zapoznać z menu

Nad sobotą za długo nie myślałem, bo raczej już nie zdążę zjeść, ale wybór lokali jest ponadprzeciętny.
Z kuchnią polską myślę, że ten lokal byłby OK:
https://staroswiecka.pl/menu-dostaw-ursynow/
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Staroświecką bardzo często zamawiamy w pracy. Mogę polecić. Co prawda ostatnio zrobili się nieco nierówni (raz na miesiąc mają zły dzień?
), ale i tak - polecam.
Z kolei dla wielbicieli egzotycznych dań polecam Mekong na Wołoskiej (też dowożą na Kabaty).

Z kolei dla wielbicieli egzotycznych dań polecam Mekong na Wołoskiej (też dowożą na Kabaty).
- Miszon
- Kontakt:
W zasadzie zważywszy na to, że chyba nikt specjalnie nie ma ciśnienia na słuchanie listy (a może się mylę?), to ja zważywszy na to, że zdaje się w piątek będzie pełny skład, a w sobotę już niepełny, ja byłbym za tym, aby ABC zorganizować właśnie w porze listy (choć może brzmi to jak herezja?). Ile nam to zwykle zajmuje? Więcej niż 3 godziny? Czy ABC przy pizzy to nie przystoi?
Może wtedy dałoby się skrobnąć Marcinowi, żeby w piątek przybył, to jest wieczór, więc chyba już jak sobota?

Ja w sobotę będę najwcześniej o 19, to w każdym wariancie już będzie po ABC, nie będzie wtedy też albarna i konwickiego. To trochę jakby 3:1?

Jednakowoż nie mam tutaj specjalnego ciśnienia, jak wiecie nigdy nie naciskałem specjalnie w tej sprawie, po prostu czasem nie byłem na ABC, a moja piosenka i tak leciała, a ja zapowiadałem przed lub po, albo nawet korespondencyjnie

w sobotę na obiad wychodzimy, a nie zamawiamy. Staroświecka jest za daleko. w okolicy jest mnóstwo miejsc, coś wybierzemy.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Niestety, jestem za Listą, luźnymi rozmowami, pizzą i "rozkręcaniem" Zlotu.
Chce się też dowiedzieć czy Bumerek szacownie i z iskrami wyp...leci górą...
bo spodziewam się, że słuchanie Listy będzie można zakończyć o 21:52.
Czyli konkursy tuż przez 22:00...
Ponadto jeżdząc po Warszawie "wte i wewte" (taki system do drzwi
),
bo wybieram się na Słowackiego przed 19:00
(możliwie jak najwcześniej), a przed tym też mam inną "misję",
to mogę przyjechać nawet o 20:00, bo nie wiem czego się spodziewać.
Jest zbyt dużo czynników, żebym się określał,
że na mur-beton będę u Kuby przed 19:00.
Choć wariant optymistyczny zakłada nawet 18:30.
Chce się też dowiedzieć czy Bumerek szacownie i z iskrami wyp...leci górą...
bo spodziewam się, że słuchanie Listy będzie można zakończyć o 21:52.
Czyli konkursy tuż przez 22:00...
Ponadto jeżdząc po Warszawie "wte i wewte" (taki system do drzwi

bo wybieram się na Słowackiego przed 19:00
(możliwie jak najwcześniej), a przed tym też mam inną "misję",
to mogę przyjechać nawet o 20:00, bo nie wiem czego się spodziewać.
Jest zbyt dużo czynników, żebym się określał,
że na mur-beton będę u Kuby przed 19:00.
Choć wariant optymistyczny zakłada nawet 18:30.
- Miszon
- Kontakt:
Hah, Marcin właśnie powiedział, że opcja ABC w piątek by mu nawet pasowała
.
No ale dobra, skoro to herezja
, to jak rozumiem zostajemy przy sobocie. Jest szansa, że by mi się udało wpaść nawet o 16 (co i tak nie zmienia zdaje się nic).

No ale dobra, skoro to herezja

dla mnie ABC w piątek jest OK, a przynajmniej połowa
My się nie upieramy przy słuchaniu Listy Piosenek.
Ze względu na to że mniej czasu spędzamy razem na tym zlocie, bardziej jesteśmy za tym by ABC zrobić w piątek, chociaż część (bo nie wiadomo ile zgłoszeń ma djjack i ile czasu potrzeba)
Ze względu na to że mniej czasu spędzamy razem na tym zlocie, bardziej jesteśmy za tym by ABC zrobić w piątek, chociaż część (bo nie wiadomo ile zgłoszeń ma djjack i ile czasu potrzeba)
Ale nie w czasie Listy.

A bardziej serio: wydaje mi się, że połowa ABC w piątek może nie wejść po LP357, więc myślałem o jakimś inny, mniejszy ułamku, ale z drugiej strony Listę można odsłuchać z podkastu... Hmm...

To może pół Listy i pół ABC w piątek, drugie pół Listy i drugie pół ABC w sobotę?

Edit:
Marcin zadzwonił także do mnie i ustaliliśmy, że jednak przyjeżdża w sobotę, nie w piątek. Będzie około południa.
Wobec tego przynajmniej część ABC musi być w sobotę. W sumie może być całe, bo (jeśli dobrze pamiętam) Miszon i konwicki deklarowali, że nie będą odgrywali Rejtana, gdyby ich ominęło.
Można jeszcze na przykład podzielić ABC na część przedobiednią i wieczorną, na którą załapałby się Miszon.
Alternatywnie można zagrać piosenki Miszona i konwickiego w piątek, dając im szansę zapowiedzi, ale odbierając możliwość bycia odgadywanym.
(Aczkolwiek jeśli zapowiedź Miszona ma trwać więcej niż pół godziny, to chroń nas przed tym, przenajczarniejsza Helenko!)

- konwicki1980
- Kontakt:
Ja zapowiedź mam w miarę przygotowaną w głowie
Z odgadywaniem mnie też zwykle jest trudno, więc...
Mnie tam lista ani ziębi, ani grzeje, ale chętnie, w przeciwieństwie do Adama, podgłośniłbym na nr 1 lub 2 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
Mnie też, ale skoro ktoś chce słuchać, to przeszkadzać nie zamierzam

- Miszon
- Kontakt:
Ja ostrzegam, że na Boomerze od około 95 tygodni tradycyjnie wyłączam radio
.

Ostatnio zmieniony czw wrz 28, 2023 9:00 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
- konwicki1980
- Kontakt:
Jak komuś jakiś utwór nie odpowiada, można zawsze wyjść na "papierosa" 

akurat jutro wieczorem jeszcze będzie bardzo ciepło, więc na balkon sobie można wyjść
.
krótko mówiąc - czy oprócz Adama jest ktoś, kto chce słuchać?...

krótko mówiąc - czy oprócz Adama jest ktoś, kto chce słuchać?...