XXXIII Zlot Forum LP3 - 29.09-01.10.2023, Warszawa (u ku3y)
Re: XXXIII Zlot Forum LP3 - 29.09-01.10.2023, Warszawa (u ku3y)
dobra, jeśli chodzi o same pizzerie, które rozważamy w piątek, to mogę na szybko zaproponować którąś z tych:
- https://105.pl/pizzeria-warszawa-natolin/
- https://czerwonystefan.dowozimy.pl/
- https://www.dagrasso.pl/warszawa-ursynow-stoklosy
ewentualnie Pizza Hut.
tej, którą podał konwicki nie miałem okazji sprawdzić.
- https://105.pl/pizzeria-warszawa-natolin/
- https://czerwonystefan.dowozimy.pl/
- https://www.dagrasso.pl/warszawa-ursynow-stoklosy
ewentualnie Pizza Hut.
tej, którą podał konwicki nie miałem okazji sprawdzić.
Dziękuję za linki. 
W linku nr 2 - są głównie pizze i napoje, nie ma makaronów.
Wybralabym coś z 1 lub 3.
W linku nr 2 - są głównie pizze i napoje, nie ma makaronów.
Wybralabym coś z 1 lub 3.
Zastanawiam się, czy robić zakupy przed zlotem, skoro po pierwsze w sobotę będzie można blisko kupić wszystkie potrzebne rzeczy w odpowiednich ilościach, a po drugie nie będziemy jeść śniadania wszyscy razem.
Mam zresztą jeszcze jakieś pozostałości z poprzedniego zlotu. Na przykład na piątek są już 2 butelki Pepsi i 8 piw (6 butelkowych i 2 puszki) (z czego jedno to Karmi) (więc w sumie chyba nie piwo, ale jest).
Jak znam życie pewnie niektórzy też przywiozą coś swojego, więc można zaryzykować stwierdzenie, że będzie co pić do pizzy.
Mam też 1 pasztet i 1 słoik dżemu, więc jakieś zalążki śniadania na wszelki wypadek też są. Na pewno trzeba będzie kupić pieczywo, ale raczej nie dużo (zwłaszcza jeśli znowu adameria przywiezie kilogramy bajgli).
Mogę dokupić coś jeszcze na piątek (pewnie chipsy i słodycze), ale dopiero w sobotę będzie wiadomo, ile czego trzeba, więc skłaniam się ku zostawieniu zakupów na sobotę.
Jakieś kontrpropozycje?
Mam zresztą jeszcze jakieś pozostałości z poprzedniego zlotu. Na przykład na piątek są już 2 butelki Pepsi i 8 piw (6 butelkowych i 2 puszki) (z czego jedno to Karmi) (więc w sumie chyba nie piwo, ale jest).

Mam też 1 pasztet i 1 słoik dżemu, więc jakieś zalążki śniadania na wszelki wypadek też są. Na pewno trzeba będzie kupić pieczywo, ale raczej nie dużo (zwłaszcza jeśli znowu adameria przywiezie kilogramy bajgli).

Mogę dokupić coś jeszcze na piątek (pewnie chipsy i słodycze), ale dopiero w sobotę będzie wiadomo, ile czego trzeba, więc skłaniam się ku zostawieniu zakupów na sobotę.
Jakieś kontrpropozycje?
zakupy na śniadania to myślę, że w podgrupach noclegowych. sobotnią kolację ustali i ogarnie się już w sobotę, nawet wracając z obiadu można wstąpić do sklepu.
pozostaje kwestia czegoś do chrupania i picia w piątek i sobotę. piwo to nawet każdy może sam sobie kupić swoje ulubione w Carrefourze pod blokiem i jedynie można by mieć jakieś wspólne soki czy colę i coś do chrupania. ale to też można wspólnie kupić w sklepie.
trochę torebek liptona powinienem mieć, jakby ktoś chciał czarną herbatę, ale cukier mam na ukończeniu i generalnie nie używam, więc na razie nowego nie planuję kupować, ale może wystarczy tych zlotowych torebek z cukrem.
przypominam, że brakuje miejsc do siedzenia. na pewno będę mieć jedno dodatkowe krzesło plastikowe, czyli razem by było 10 miejsc (6 krzeseł i 3 miejscówki na kanapie).
od czwartkowego ranka do niedzieli wieczorem będę na wyjeździe i nie będę wchodzić na forum, więc gdyby wtedy trzeba było coś ustalić, to proszę próbować przez inne formy kontaktu.
pozostaje kwestia czegoś do chrupania i picia w piątek i sobotę. piwo to nawet każdy może sam sobie kupić swoje ulubione w Carrefourze pod blokiem i jedynie można by mieć jakieś wspólne soki czy colę i coś do chrupania. ale to też można wspólnie kupić w sklepie.
trochę torebek liptona powinienem mieć, jakby ktoś chciał czarną herbatę, ale cukier mam na ukończeniu i generalnie nie używam, więc na razie nowego nie planuję kupować, ale może wystarczy tych zlotowych torebek z cukrem.
przypominam, że brakuje miejsc do siedzenia. na pewno będę mieć jedno dodatkowe krzesło plastikowe, czyli razem by było 10 miejsc (6 krzeseł i 3 miejscówki na kanapie).
od czwartkowego ranka do niedzieli wieczorem będę na wyjeździe i nie będę wchodzić na forum, więc gdyby wtedy trzeba było coś ustalić, to proszę próbować przez inne formy kontaktu.
Przypominam, że będę miał 2 krzesła i stołek, tylko to kiepsko czasowo się zgrywa, bo zdaje się wwas mógłby pomóc w przewiezieniu ich właśnie w ten weekend. W tygodniu mi nie pasuje. Chyba po prostu przywiozę je metrem w zlotowy piątek...
Herbatę i cukier też mogę przywieźć.
Ewentualnie mógłbym je od Ciebie odebrać w weekend, przechować u siebie do środy albo czwartku i wtedy zawieźć do Kuby.
O, to jest dobry pomysł! 

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Urodziny córki będą w inny weekend, zatem mogę użyczyć 2 krzeseł. Nie wiem jeszcze jak je dostarczę (nie chcę jechać w piątek samochodem, a będę miał zajęte ręce
), ale mogę odebrać jak po sobocie będę wracał do siebie (tym razem już samochodem).

- Miszon
- Kontakt:
Pozostaje jeszcze kwestia tego, jak je dostarczyć na Kabaty, trzeba by jakoś przed piątkiem. Jakoś się na PW umówimy.
Może być ciasno z konkursami, bo zgłoszonych jest 5, a w porywach 6 (jolly pisał o jakimś konkursie na spółkę z djjackiem, ale nie wiem, czy to aktualne, skoro go nie będzie). Nie wiem też, ile który może trwać, ale naszkicowałem sobie wstępny plan i moja propozycja jest taka:
W piątek:
- od 19.00 do 22.00 trwa Lista i nie wiem, który konkurs nie koliduje ze słuchaniem, więc zakładam, że w najgorszym przypadku w tym czasie nie będzie żadnego konkursu; jeśli da się zrobić jakiś, to tym lepiej;
- od 22.00 do wyjścia na noclegi: konkurs konwickiego.poprawka: pierwsza część ABC zawierająca piosenki konwickiego i Miszona;
W sobotę:
- po przyjściu do 11.00 poprawka: do 12.00 konkurs konwickiego i może da się wcisnąć krótki konkurs kajmana;
- od 11.00 do 12.00 konkurs adamerii;
- od 12.00 do 13.30 pierwsza część ABC zawierająca piosenki konwickiego i Miszona;poprawka: konkurs adamerii
- od 13.30 do 15.30 przerwa obiadowa;
- od 16.00 do 18.00 druga część ABC zawierająca piosenki Marcina, Dekodiego i albarna (do tej pory nie wiem, czy dwaj ostatni pojawią się) tudzież dzikie karty;
- od 18.00 do wyjścia na noclegi: konkurs lady i Piotra, konkurs ku3y, konkurs kajmana (jeśli nie był wcześniej), planszówki;
- około 19.00 kolacja.
Oczywiście nie są to sztywne godziny i czasami brałem je z zapasem, ale ogólna idea jest chyba jasna.
Ewentualnie można zamienić pierwszą część ABC z konkursem konwickiego, ale chyba będzie wygodniej djjackowi zrobić ABC jednego dnia przedzielone obiadem (mniej rozkładania i składania papierków) i wygodniej konwickiemu zrobić konkurs w piątek niż tuż przed pakowaniem się do wyjścia.
Jak Wam to się widzi?
Pytanie do przygotowujących konkursy: czy realnie oszacowałem czasy trwania konkursów?
I do wszystkich: o której chcielibyście wychodzić wieczorami?
Bo jeśli zaraz niedługo 22.00, to konkurs w piątek może być problematyczny, a i w sobotę wejdzie mniej planszówek (być może nie zmieści się także jakiś konkurs).
W piątek:
- od 19.00 do 22.00 trwa Lista i nie wiem, który konkurs nie koliduje ze słuchaniem, więc zakładam, że w najgorszym przypadku w tym czasie nie będzie żadnego konkursu; jeśli da się zrobić jakiś, to tym lepiej;
- od 22.00 do wyjścia na noclegi: konkurs konwickiego.poprawka: pierwsza część ABC zawierająca piosenki konwickiego i Miszona;
W sobotę:
- po przyjściu do 11.00 poprawka: do 12.00 konkurs konwickiego i może da się wcisnąć krótki konkurs kajmana;
- od 11.00 do 12.00 konkurs adamerii;
- od 12.00 do 13.30 pierwsza część ABC zawierająca piosenki konwickiego i Miszona;poprawka: konkurs adamerii
- od 13.30 do 15.30 przerwa obiadowa;
- od 16.00 do 18.00 druga część ABC zawierająca piosenki Marcina, Dekodiego i albarna (do tej pory nie wiem, czy dwaj ostatni pojawią się) tudzież dzikie karty;
- od 18.00 do wyjścia na noclegi: konkurs lady i Piotra, konkurs ku3y, konkurs kajmana (jeśli nie był wcześniej), planszówki;
- około 19.00 kolacja.
Oczywiście nie są to sztywne godziny i czasami brałem je z zapasem, ale ogólna idea jest chyba jasna.
Ewentualnie można zamienić pierwszą część ABC z konkursem konwickiego, ale chyba będzie wygodniej djjackowi zrobić ABC jednego dnia przedzielone obiadem (mniej rozkładania i składania papierków) i wygodniej konwickiemu zrobić konkurs w piątek niż tuż przed pakowaniem się do wyjścia.
Jak Wam to się widzi?
Pytanie do przygotowujących konkursy: czy realnie oszacowałem czasy trwania konkursów?
I do wszystkich: o której chcielibyście wychodzić wieczorami?
Bo jeśli zaraz niedługo 22.00, to konkurs w piątek może być problematyczny, a i w sobotę wejdzie mniej planszówek (być może nie zmieści się także jakiś konkurs).
Ostatnio zmieniony czw wrz 21, 2023 5:18 pm przez LLucky, łącznie zmieniany 1 raz.
- Miszon
- Kontakt:
Nie wiem dlaczego moje ABC w południe w sobotę - żaden scenariusz nie przewiduje mojej obecności o tej porze
. Wcześniej pisałem że będę wieczorem w piątek i późniejszym wieczorem w sobotę. Teraz skoro urodziny córki będą jednak w inny weekend, to waham się nad wariantem że w sobotę od popołudnia (powiedzmy od 16 najwcześniej), ale bez piątku. Idealny wariant to taki, że w piątek od 22 i w sobotę od 16. Realniejszy: w piątek od 19 i sobotę od 21. Coś więcej mogę powiedzieć jakoś bliżej teminu.
Tak czy inaczej - o 12 w sobotę na 100% mnie nie ma na Zlocie.

Ostatnio zmieniony śr wrz 20, 2023 8:53 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Jestem w trakcie przygotowywania konkursu.
Postaram się, żeby max. była 1 godzina.
I tak będzie.
Postaram się, żeby max. była 1 godzina.
I tak będzie.

- konwicki1980
- Kontakt:
Mój konkurs długi nie będzie, tym razem z uwagi na to może mniej zespołów niż zwykle, by były większe możliwe różnice punktowe. W każdym razie wolałbym opuścić ABC z moją piosenką niż pominąć konkurs, którego przygotowanie dopiero przede mną. 
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
U nas konkurs jeszcze nie do końca obmyślony, tak że może go nie być, a na pewno będzie krótki 

Z moim konkursem powinienem się zmieścić w pół godziny.
mój konkurs w standardowej formie. nie potrwa dłużej niż godzinę.
Sorki, coś musiałem przeoczyć.Miszon pisze: ↑śr wrz 20, 2023 7:52 pm Nie wiem dlaczego moje ABC w południe w sobotę - żaden scenariusz nie przewiduje mojej obecności o tej porze. Wcześniej pisałem że będę wieczorem w piątek i późniejszym wieczorem w sobotę. Teraz skoro urodziny córki będą jednak w inny weekend, to waham się nad wariantem że w sobotę od popołudnia (powiedzmy od 16 najwcześniej), ale bez piątku. Idealny wariant to taki, że w piątek od 22 i w sobotę od 16. Realniejszy: w piątek od 19 i sobotę od 21. Coś więcej mogę powiedzieć jakoś bliżej teminu.
W takim razie może być pierwsza część ABC w piątek i konkurs konwickiego jako pierwszy w sobotę.
Przychodzenie w piątek od 22 to moim zdaniem średnio ma sens, bo ominie Cię pizza, a i czasu na zabawę będzie mało, bo niektórzy pewnie będą dość wcześnie wychodzić, pociągając za sobą innych, którzy im użyczają noclegu.
No właśnie, ponawiam pytanie: kto o której chciałby wychodzić?
Ja chcę zostać dopóki wwas mi pozwoli.
Powiedziałbym raczej, że dopóki rozkład metra pozwoli, a ten sugeruje, że powinniśmy się w oba wieczory zbierać do wyjścia ok. 1:30.
- Miszon
- Kontakt:
Ja zostaję dopóki chodzi metro, chyba że wcześniej się zmęczę
.

Czyli prawdopodobnie najbliżej pasuje 12 osób 
Zlot coraz bliżej, hurrrra!
A pogoda dziś za oknem w Elblągu fantastyczna

Zlot coraz bliżej, hurrrra!
A pogoda dziś za oknem w Elblągu fantastyczna

- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Moi drodzy,
niniejszym zapowiadam, że pojawię się na zlocie w piątek wieczorem i w pierwszej części dnia w sobotę.
Jeśli ABC w sobotę, to byłbym przeszczęśliwy, gdyby udało się to przeprowadzić może jakoś w godzinach południowych, gdyż najpóźniej o 18.00 będę musiał Was opuścić. Ale z tego co wiem, to konwickiego też nie będzie wieczorem, więc zakładam że tak właśnie będzie.
niniejszym zapowiadam, że pojawię się na zlocie w piątek wieczorem i w pierwszej części dnia w sobotę.

Jeśli ABC w sobotę, to byłbym przeszczęśliwy, gdyby udało się to przeprowadzić może jakoś w godzinach południowych, gdyż najpóźniej o 18.00 będę musiał Was opuścić. Ale z tego co wiem, to konwickiego też nie będzie wieczorem, więc zakładam że tak właśnie będzie.
cieszę się
.
zatem potrzebujemy dodatkowego krzesła czy czegoś w tym stylu.

zatem potrzebujemy dodatkowego krzesła czy czegoś w tym stylu.