Nagrane notowania archiwalne

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Re: Nagrane notowania archiwalne

Post autor: jollyroger72 »

bobby-x pisze: pt lip 14, 2023 9:48 pm Szczerze... Nie pamiętałem aż tak dokładnie jak Ty...
To nie pamięć. Posłuchałem i porównałem z tym, co sam mam u siebie wklepane.
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
Kontakt:

Post autor: bobby-x »

adr pisze: czw lip 13, 2023 12:08 am "Careless Whisper" to jak mówił Niedźwiedź na nagraniu "nasza specjalna wersja", czyli listowa. Brzmi jak miks zmontowany z wersji singlowej i albumowej (Niedźwiedź woli tę drugą), a ściślej mówiąc fragmenty wersji singlowej są zastąpione wycinkami z albumowej. Od 1:35 do 1:55 wklejony jest fragment 0:43-1:03 wersji albumowej, a potem od 2:07 do 2:18 wklejono fragment 1:15-1:26 wersji albumowej (tak mniej więcej mi ze słuchu wychodzi). Jak dalej to brzmiało - nie wiem.
Realizator (ka) to sobie myśleli, że Forum lp3 tych wcinków/wycinek nigdy nie wykapuje?
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

bobby-x pisze: sob lip 15, 2023 8:37 am Realizator (ka) to sobie myśleli, że Forum lp3 tych wcinków/wycinek nigdy nie wykapuje?
Nic nie myśleli, bo wówczas pojęcia nie mieli, że kiedyś powstanie forum maniaków :wink:
Awatar użytkownika
bobby-x
Kontakt:

Mam pytanie bo już tego nie pamiętam, czy notowanie 131 z 1984 roku (dostępne 4 fragmenty) oryginalnie miało takie długawe przerwy w środku plików? Czemu pierwszy fragment jest z obrazkiem magnetofonu (od choroszcz1) a trzy kolejne ze zdjęciem Marka (od KRM)?
choroszcz

Post autor: choroszcz »

bobby-x pisze: czw lip 20, 2023 8:49 pm Mam pytanie bo już tego nie pamiętam, czy notowanie 131 z 1984 roku (dostępne 4 fragmenty) oryginalnie miało takie długawe przerwy w środku plików? Czemu pierwszy fragment jest z obrazkiem magnetofonu (od choroszcz1) a trzy kolejne ze zdjęciem Marka (od KRM)?
te przerwy to efekt rzekomej cenzury ,,praw autorskich '', filmik nagrywałem wstawiajac raz jedno raz drugie zdjecie a moze nawet i jakis odbiornik , wiec jest to dzieło przypadku. Całosc chyba gdzies mam i nie pamietam od kogo je dostałem. Na pewno tez mam gdzies notowanie 90
Awatar użytkownika
bobby-x
Kontakt:

Dzięki za odp, a czemu występujesz w 2,3 i 4 jako "KRM"?
choroszcz

Post autor: choroszcz »

co oznacza KRM
Awatar użytkownika
bobby-x
Kontakt:

Pewnie nazwa konta na YT czyli youtubera?
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Re: LP3 notowanie 148

Post autor: PS »

Jeszcze jedno archiwalne notowanie z początku 1985 roku (9 lutego) i kolejne wspomnienia:
https://www.youtube.com/watch?v=LmV2E21IjuQ

nie można już było głosować na Aj-dżas-kolda, ale można było na Tu-di-enda, ;)
pojawił się Pan Bęben i od razu stał się klasyką Listy. :lol:

Przed Wham! był jingle... Wham! Kto znał całą płytę, ten wiedział z czego to jest. Ja dowiedziałem się w... ostatni czwartek :) kiedy Marek zagrał "Young Guns (Go for It!)" w Kieruju i też przyznał, że zna ten motyw. :) Przed Maanamem był jingle Red Cowboys, ale jestem przekonany, że nikt wtedy nie odgadł, że to jest Maanam i mogli wiedzieć to tylko wtajemniczeni.

Te archiwalne Listy to także kronika tamtego czasu: z Wikipedii nie dowiemy się kiedy miał premierę film "Czuję się świetnie" a o koncertach Rock Panorama '85 w Krakowie nie ma w sieci żadnej wzmianki.

a na koniec ciągle było: you know baby, you know baby...
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Re: LP3 notowanie 148

Post autor: VILKI »

PS pisze: ndz sie 06, 2023 2:46 pm
Te archiwalne Listy to także kronika tamtego czasu: z Wikipedii nie dowiemy się kiedy miał premierę film "Czuję się świetnie" a o koncertach Rock Panorama '85 w Krakowie nie ma w sieci żadnej wzmianki.
no taka była lista za MN. sporo wiadomości około muzycznych zawsze było (nawet teraz w piątek tak było). u Marcela możemy o czymś takim tylko pomarzyć :( ale to kwestia podejścia do audycji, przygotowania się. MN był i jest w tym mistrzem..
Awatar użytkownika
bobby-x
Kontakt:

na YT znowu ocenzurowane, czy Rumble to jakaś konkurencja?
ODPOWIEDZ