O stara znajoma (też przyznaję, że poznana dzięki NL) Marketa z Andresem, nawet ujdzie ten kawałek, ale miewała zdecydowanie lepsze. Klaudia w coverze rewelacyjnej "Arahji" brzmi właśnie dokładnie tak jak bym się spodziewał, dodana solówka i jeszcze większy rockowy pazur. Gdyby to był jej autorski kawałek, to dostałby 9! a tak to z tego powodu, że dziewczyna niczym mnie nie zaskoczyła... Nie zgodzę się ze TStudentem, właśnie ten blues jest charakterny aż do szpiku kości, trafia w sedno tej muzyki, tak w moich uszach powinien brzmieć korzenny blues dawnych lat. I chyba też muszę się z tym zgodzić, że to jest muzyka dla prawdziwych koneserów, a że ja nim nie jestem, to jeden numer na tydzień w zupełności mi wystarcza.

Maleńczuk z płyty na płytę stacza się po równi pochyłej i nie wiem czy jeszcze zdoła się odbić (i kompletnie w tej ocenie pomijam warstwę tekstową)? Najdłuższy utwór w tym zestawie nie jest taki jednoznaczny, ma naprawdę ciekawe i intrygujące momenty i niestety kilka niepotrzebnych przestojów! Julka za pierwszym razem przeleciała mimo uszu i ślad po nie zaginął, lecz teraz jest znacznie lepiej, ale do tych najlepszych czasów jeszcze ho ho! No cóż jeśli chodzi o Testament, to taki rodzaj cięższych brzmień nie do końca mnie przekonuje, brakuje mi jeszcze tego końcowego sznytu.

1. [8,0] Christophe Maé & Youssou Ndour – L’OURS
2. [7,5] Elvin Bishop & Charlie Musselwhite – GOOD TIMES
3. [7,5] Nena – ZURÜCK IN DIE ZUKUNFT
4. [7,0] Gorillaz feat. Robert Smith – STRANGE TIMEZ
5. [7,0] Pattern-Seeking Animals – SOON BUT NOT TODAY
----------------------------------------------------------------------
[6,5] Passenger – SUZANNE
[6,5] Testament – CHILDREN OF THE NEXT LEVEL
[6,0] Clödie – ARAHJA
[6,0] Julia Pietrucha – WITH THE WIND
[5,5] Andrés Suárez feat. Markéta Irglová – NUESTRA CANCION
[5,5] Camélia Jordana – FACILE