AlekOb pisze: ↑sob lis 07, 2020 3:24 pm
Bo inaczej to chyba wbrew tytułowi, trzeba będzie zrobić jakiś limit
Jaki tam limit, skoro suweren tak zdecydował, to my musimy być temu głosowi posłuszni.

A np. na forum MyCharts gdzie jest podobna lista (przy jednak wyraźnie mniejszej frekwencji), w top 30
Muniek Staszczyk z
"Polą" utrzymuje się już ponad 70 tygodni, także wiesz te nieco ponad 20 tygodni
BJ tutaj wygląda jak pikuś...
AlekOb pisze: ↑sob lis 07, 2020 1:55 am
też widziałem, że czasem przychodzi kilka głosów z chyba co najmniej połową wspólnych typów z tym samym utworem na czele.
No i Limitless ma przez to najbardziej wiernych głosujących, ciekawe ile jeszcze posiedzi...
Chwilami odnoszę wrażenie, że to jest jakiś transfer ludzi z forum Bon Jovi?
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Jako że sam sobie jestem sterem żeglarzem i okrętem, najpierw wrzucę oceny ubiegłotygodniowych nowości, gdyż w weekend nie znalazłem niestety czasu na to.
A może jutro ogarnę całą resztę?
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Hannah Montana z takim silnym wręcz męskim głosem, no no, kto by pomyślał?
Killersi wciąż w formie,
Airbag jak zawsze (przynajmniej w odniesieniu do ostatniej płyty) wciągający. Jedynym, ale za to poważnym zarzutem do
"Kobiety" jest to że ja już takich piosenek słyszałem tysiące i nie ma tu nic oryginalnego, więc o zachwytach mowy być nie może, choć wszystko tu gra jak należy. Pertness podobnie wszystko brzmi zgodnie z kanonem metalu, no ale to jeszcze za mało na przebój! Bardziej niż gitara Skawy ten kawałek ratuje wokal Piaska, no ale to wciąż nie to czego jak od nich oczekuję.

Zgadzam się z
kajmanem, że ten
Calvin z
Weekndem jest do strawienia. Już widać, że to będzie hit na miarę
"Limitless" na naszej liście i nie spodziewam się innego debiutu w piątek jak miejsce na podium, więc muszę merytorycznie ich ocenić i tekstowo jest fajnie, bo "Ameryka jest w ogniu, świat stanął na głowie" brzmi autentycznie i przekonująco wręcz reportersko, a muzyka, no cóż
Janek Borysewicz wymyślał o wiele fajniejsze riffy.
Im dłużej słucham
Waltera Trouta, tym bardziej mi wżyna się w głowę! Może to o to chodzi w bluesie, że trzeba dany utwór usłyszeć z 50 razy i wtedy odnajdzie się jego prawdziwy sens?
"Gorący towar" już to brzmi dzisiaj bardzo podejrzanie, a jeszcze ta przeróbka, która niczego nie wnosi, dlatego nawet nie zapytam po co, bo dobrze to wiem.
IF za to mnie normalnie rozczula, tak właśnie powinno nagrywać się proste piosenki. Skandynawskie
"Gusła", a wieć mam na myśli (bo będzie jeszcze jeden) Wardrunę, wciągające, niepokojące i mroczne czyli dokładnie takie jakie jak być powinny dźwięki w tym nurcie, chociaż czegoś zabrakło.
Miszon pisał że
"Złe wychowanie" to jego ulubiony kawałek z ostatniej edycji NL (sam zresztą zgłosił
Noże do tej zabawy) i o dziwo u mnie było tak samo (obok
"Światła"), a przecież żadnej z tych piosenek sam nie zgłaszałem.

Tak dawno nie słyszałem
Eddie Brickell, że teraz po głosie bym jej nie poznał.

A sama piosenka cudna, tylko że słyszę to dopiero za drugim przesłuchaniem i dlatego nie było jej w mojej piątce. Coś mi się chyba w głowie poprzestawiało, bo nawet
Rosalie potrafi do mnie przemówić.
Shakin jak słyszę trochę się uspokoił, może i dobrze mu to zrobi?
BOC także gra takie proste rockowe i to czasem nie wystarcza. Francuski (bo zapomniałem o tym)
Skald tym razem odrobinę wyżej od Norwegów w starogotyckich brzmieniach. Tak zaśpiewać
"Suzanne" żebym w ogóle nie poznał oryginału, to trzeba umieć. Ten
Joe B. z piosenki na piosenkę jest jedna coraz słabszy, zatem płyta nie zapowiada się na jakąś wybitną?
Stevie całkiem znośny, a że się też go dawno nie słyszało, to tym bardziej z rozrzewnieniem słucham jego nowego nagrania. Dla odmiany
FI wysyła w moją stronę bardzo intrygujące dźwięki i zdaje się też za pierwszym razem tego nie dostrzegłem? I wreszcie cover który sam wybrałem, nie tak odmienny od oryginału jak ten w wykonaniu
Barbory, jednakże bardzo klimatyczny i to mnie w nim najbardziej przyciąga.
[9,5] Noże – ZŁE WYCHOWANIE
[8,0] Edie Brickell & the New Bohemians – MY POWER
[8,0] Walter Trout feat. Robby Krieger – GOIN' DOWN TO THE RIVER
[7,5] Airbag – SUNSETS
[7,5] Aurora – THANK U
-------------------------------
[7,5] Skáld – SOLARLJOÐ
[7,0] Barbora Mochowa – SUZANNE
[7,0] Stevie Wonder feat. Gary Clark Jr – WHERE IS OUR LOVE SONG
[7,0] Wardruna – KVITRAVN
[6,5] Future Islands – GLADA
[6,5] Ikarus Feel – DOMINO
[6,5] the Killers – DYING BREED
[6,0] Blue Öyster Cult – TAINTED BLOOD
[6,0] Calvin Harris feat. the Weeknd – OVER NOW
[6,0] Lady Pank – AMERYKA
[6,0] Pertness – LEFT BEHIND
[6,0] Woman + Brian May – I'M A WOMAN
[5,5] Joe Bonamassa – HIGH CLASS GIRL
[5,5] Miley Cyrus – SWEET JANE (MTV Unplugged)
[5,5] Rosalie. – ZAPOMNIAŁAM JAK
[5,0] Andrzej Piaseczny oraz Grzegorz Skawiński – PRZECZYTAJ MNIE
[5,0] Camp Kubrick & Don Diablo – JOHNNY'S ONLINE
[5,0] Frozen Crown – IN THE DARK
[4,5] Cyrk Deriglasoff – UWAGA! TAŃCZYĆ!
[4,5] Shakin' Stevens – WILD AT HEART
[4,0] Louane – PEUT-ÊTRE
[3,0] Zawody – ZAKAŻENIE
[1,0] Kygo & Donna Summer – HOT STUFF