Hej wszystkim Chcę tylko podpisać listę obecności, bo dziś od dawna słucham listy W pracy do 22 jestem i nie mam nic lepszego do roboty Fajne te wspominki na początku audycji, sama taka audycja wspominkowa byłaby naprawdę fajna. Poczekalnia póki co brzmi nieźle, zobaczymy jak będzie potem Pozdrawiam!
FOXD pisze: ↑pt mar 22, 2019 8:21 pmi przede wszystkim większa szansa na pojawiaenie się dobrych nowości, niż zalewu gniotami jak na lp3.
Jakoś dobrych utworów bardzo tam mało, a gniotów w środowym notowaniu w top 20 doliczyłem się sześć.
Nie twierdzę, że i tam się gnioty nie trafiają, ale w porównaniu do lp3 to raptem ok. 30 %, podczas gdy od kilku lat TOP30 lp3 to blisko 85 % gniotów, o poczekalni nawet nie wspomnę
FOXD pisze: ↑pt mar 22, 2019 8:30 pm
Kolejna malo miarodajna wypowiedź. Przede wszystkim miałeś uprzedzenia do Anty i TT zanim cokolwiek tam posłuchałeś. Poza tym, żeby miarodajnie ocenić musiałbyś trochę poświęcić stacji aby mieć rozeznanie, a nie wysłuchanie 1 lub 2 notowań Nie wysilaj się kajman, tutaj masz problem z miarodajną oceną wielu kawałków, a co dopiero gdzie indziej, gdzie ... w zasadzie nie bywasz
Oceniłem konkretne notowanie listy, które wypadło znacznie gorzej niż notowanie LP3. I nie sądzę, żeby jakieś inne notowanie było zdecydowanie lepsze i przede wszystkim muzycznie bardziej różnorodne. No ale muszę przyznać, że są tam dwa bardzo dobre utwory, których w zestawie do LP3 nie ma. Ale nie rekompensuje mi to słabości większości pozostałych i monotonii całości.
Rozumiem, że przez kłopot z miarodajną oceną kawałków oznacza, że odważam się je oceniać inaczej niż Ty?
EVENo pisze: ↑pt mar 22, 2019 8:32 pm
Hej wszystkim Chcę tylko podpisać listę obecności, bo dziś od dawna słucham listy W pracy do 22 jestem i nie mam nic lepszego do roboty Fajne te wspominki na początku audycji, sama taka audycja wspominkowa byłaby naprawdę fajna. Poczekalnia póki co brzmi nieźle, zobaczymy jak będzie potem Pozdrawiam!
mnie od lat się marzy taka audycja. zamiast elpetrójki co tydzień jedno CAŁE notowanie listy sprzed lat. z poczekalnią włącznie. i wedle zasady nowości i awanse w całości, spadki i pozycje utrzymane w skrócie. i tak co tydzień inny numerek notowania (losowo wybierany). raz np rok 1983 by się trafił a za tydzień np 1992. i wspomnienia z tego okresu pana Marka. to byłoby coś
kajman pisze: ↑pt mar 22, 2019 8:38 pm
Rozumiem, że przez kłopot z miarodajną oceną kawałków oznacza, że odważam się je oceniać inaczej niż Ty?
Znowu jakaś nadinterpretacja. Nigdy nie miałem i nie mam problemu z odmienną oceną muzyczną innych, choć dobrze by miała jakieś racjonalne uzasadnienie. Twoje z reguły są tego pozbawianoe. Ale nie w tym rzecz, gdy zarzucam
Ci brak miarodajności. Na to składa się całokształt Twojej postawy
FOXD pisze: ↑pt mar 22, 2019 8:34 pmNie twierdzę, że i tam się gnioty nie trafiają, ale w porównaniu do lp3 to raptem ok. 30 %, podczas gdy od kilku lat TOP30 lp3 to blisko 85 % gniotów, o poczekalni nawet nie wspomnę
Tam w środowym notowaniu było 30% gniotów i 15% bardzo dobrych, a tutaj bardzo dobrych jest minimum 30% i gniotów niecałe 15%. Przynajmniej tak to odbieram. I tu jest zdecydowanie większa różnorodność.
FOXD pisze: ↑pt mar 22, 2019 8:34 pmNie twierdzę, że i tam się gnioty nie trafiają, ale w porównaniu do lp3 to raptem ok. 30 %, podczas gdy od kilku lat TOP30 lp3 to blisko 85 % gniotów, o poczekalni nawet nie wspomnę
Tam w środowym notowaniu było 30% gniotów i 15% bardzo dobrych, a tutaj bardzo dobrych jest minimum 30% i gniotów niecałe 15%. Przynajmniej tak to odbieram. I tu jest zdecydowanie większa różnorodność.
W takim razie różnimy się w ocenie obecnej lp3. Kiedyś faktycznie była różnorodność na lp3, lecz od kilku lat z każdym rokiem jest coraz większa monotonność ("nuda, nic się nie dzieje") i skręcanie w jakieś "miętko-brzmiące" dla zwykłego ucha klimaty
Ostatnio zmieniony pt mar 22, 2019 8:47 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Znowu jakaś nadinterpretacja. Nigdy nie miałem i nie mam problemu z odmienną oceną muzyczną innych, choć dobrze by miała jakieś racjonalne uzasadnienie. Twoje z reguły są tego pozbawianoe. Ale nie w tym rzecz, gdy zarzucam Ci brak miarodajności. Na to składa się całokształt Twojej postawy
1. Przy każdym utworze mam pisać elaborat dlaczego dany utwór uważam za dobry lub zły?
2. Co w mojej postawie decyduje o braku miarodajności?
Znowu jakaś nadinterpretacja. Nigdy nie miałem i nie mam problemu z odmienną oceną muzyczną innych, choć dobrze by miała jakieś racjonalne uzasadnienie. Twoje z reguły są tego pozbawianoe. Ale nie w tym rzecz, gdy zarzucam Ci brak miarodajności. Na to składa się całokształt Twojej postawy
1. Przy każdym utworze mam pisać elaborat dlaczego dany utwór uważam za dobry lub zły?
2. Co w mojej postawie decyduje o braku miarodajności?
Ad. 1 ależ nie, wcale tego nie oczekuję
Ad. 2 to nie temat na zamulanie wątku, chcesz o tym pogadać to zapraszam na pw.
FOXD pisze: ↑pt mar 22, 2019 8:46 pm
W takim razie różnimy się w ocenie obecnej lp3. Kiedyś faktycznie była różnorodność na lp3, lecz od kilku lat z każdym rokiem jest coraz większa monotonność ("nuda, nic się nie dzieje") i skręcanie w jakieś "miętko-brzmiące" dla zwykłego ucha klimaty
Jest muzyka z wielu półek i bardzo się od siebie różniąca.
Akurat dla zwykłego ucha to raczej klimaty są zbyt ambitne i po części za ciężko brzmiące. Hardrockowe ucho to raczej nie jest norma.