Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)
Jakim najsłabszym? W tradycyjnej LP3 to nr 1 w AD17. Choć oczywiście punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Mnie najbardziej z utworów Depeche z AD17 przypadli do gustu Backwardsi. Tu na 4, w LP3 trochę niżej - na 5.
Za to mocno (nie) zdziwił Harry Styles. Choć na niego w tradycyjnym LP3 nie głosowałem, to dla mnie był to, mimo wszystko, numer 1 w AD17 i gdybym ja typował, nic by go nie przebiło. Tu na szczęście numer 9, więc całkiem nieźle. Bo w LP3 nawet do tej pory nie było go w 30 (9.06. pierwszy raz w Poczekalni). Wkurzające, nieprawdaż?
TStudent pisze: ↑śr sty 17, 2018 11:06 pm
punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia
Pomijam już fakt, że wyniki tutaj zależą w znacznym stopniu od wyników LP3 (bo niskie miejsce Sky jest efektem wyników na LP3, miejsce Stylesa także, bo on nawet kilka tygodni u nas się do top 30 nie łapał). No i także od tego, kiedy utwór się pojawił, bo utwory z zeszłego roku i końca tego mają pod górkę (ostatni lider u nas łącznie jest dopiero pod koniec setki, a w tym roku też punkty z zeszłego mu przepadną).
kajman pisze:utwory z zeszłego roku i końca tego mają pod górkę (ostatni lider u nas łącznie jest dopiero pod koniec setki, a w tym roku też punkty z zeszłego mu przepadną).
Chyba raczej z końca zeszłego i początku tego. Przepraszam, że tak upominam za przejęzyczenie, ale nie chciałbym, żeby post był źle zrozumiany.
a tym, które dopiero się pojawią w ogóle nie liczyłem punktów!!!
kajman, z Twojego pisania wynika tyle, że jakąkolwiek listę powinno się podliczać po zakończeniu jej działania.
inne podsumowania będą zawsze niepełne.
kajman pisze: ↑sob sty 20, 2018 10:40 pm
Moim zdaniem powinno się podliczać wszystkie punkty utworów, które w danym roku pojawiły się w zestawie. Tak byłoby najsprawiedliwiej.
Czyli czekać, aż ostatni utwór debiutujący w 2017 roku spadnie z listy? - przypuśćmy, że stanie się to w okolicach 20-25 tygodnia 2018 roku - absurd! I ten jeden tydzień z 2017 dawałby mu prawo do obecności w podsumowaniu 2017 roku, mimo że gros punktów zdobył już w 2018?
oczywiście tym, które były w pierwszym notowaniu liczyłby się też punkty z poprzedniego roku?
gdyby Again weszło do top 30 jeden tydzień wcześniej, to wygrałoby podsumowanie 2002, 2003 i 2004 roku!!!
ten jeden tydzień w 2002 dawałby zwycięstwo w 2002!!!
i podsumowanie 2002 roku ukazałoby się w maju 2004.
to ja już wolę taką "niesprawiedliwość" zamkniętą w ramach 1.1-31.12
Jeżeli brałoby się tylko utwory, które pojawiły się w danym roku to każdy utwór mógłby być raz.
1981 pisze: ↑sob sty 20, 2018 10:57 pm
Czyli czekać, aż ostatni utwór debiutujący w 2017 roku spadnie z listy?
Dokładnie tak. Bo np utwór, który zdobyłby znacznie więcej punktów niż zwycięzcy dwóch kolejnych lat, ale byłby na przełomie lat nie załapałby się na podium w żadnym z tych lat.
Czyli mogłoby być tak, że podsumowanie jakieś roku mogłoby się ukazać dopiero po podsumowaniu kolejnego roku .
Na szczęście to tylko fantazje kajmana .
Jeszcze w uzupełnieniu wyników i na prośbę kajmana wrzucam podsumowanie wykonawców.
Różne kolaboracje rozdzielałem i dodawałem im punkty za wspólnie wykonany utwór.
O dwóch chciałbym wspomnieć.
Anita i The Hats. Nawet nie wiem czy ten zespół sam nagrywa cokolwiek, ale płyta jest sygnowana wspólnie, więc tak to policzyłem.
PTASIEK był na liście bez nich, ale na płycie są razem, więc to dodałem.
Zsumowałem też głosy Jana Bo i Borysewicza w projekcie z Mazolewskim.
kolejno:
pozycja w roku 2017
suma punktów
najwyższe miejsce (ew. razy na 1.)
ile tygodni
ile piosenek
Wykonawca
ale niestety w czasie pobytu grupy w Polsce na tournee, nie dane nam będzie głosować na nich na lp3...
zapewne COVER ME wyleci w tym notowaniu, a nowego singla ni widu ni słychu.
kiedyś w Markomanii Pan Marek puścił "The Worst Crime".
to byłby bardzo dobry wybór na kolejnego singla lub choćby "singla"
też żałuję, że CM już nie będzie.
może coś wrzucą z okazji przyjazdu chłopaków do PL, tylko co ?
obecnie na halowej trasie grają tylko 3 single które już znamy