Wielka majówka

Ktoś, gdzieś, kiedyś słyszał coś, ale nie wie kto, gdzie, kiedy i z kim — czyli zubożona wersja „Jaka to melodia” :-)

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
Bodeczek

Wielka majówka

Post autor: Bodeczek »

Czy jest gdzieś ktoś kto może posiada ścieżkę dźwiękową z tego filmu? Nawet nie wiem czy ukazała się na jakimkolwiek wydawnictwie (np. kaseta). Dla mnie zorientowanych to film z udziałem Maanamu z 1981 roku. Cenne będą nawet fragmenty...
JC

Post autor: JC »

Z tego co mi wiadomo, to nie wyszla zadna oficjalna sciezka dzwiekowa do 'Wielkiej majowki'. W filmie wykorzystano piec piosenek Maanamu: 'Ta noc do innych jest niepodobna', ' Stoje, stoje, czuje sie swietnie', 'Och ten Hollywood', 'Oddech szczura' (nagrania znajduja sie na plytach Maanamu) oraz 'Tango domy Centrum'. Ta ostatnia piosenka znajduje sie na plycie 'Unikaty', niedawno wydanej w Boxie Maanamu. Na plycie tej znajduje sie tez nieco inna wersja 'Ta noc do innych....'.
Awatar użytkownika
Bodeczek

chodzi mi właśnie o te "domy Centrum" to chyba ten numer instrumentalny, gdy Zamachowski jedzie po Warszawie na rowerze ...
ma ktoś może tego boxa - nie będę go kupował dla jednego numeru :lol: )
Awatar użytkownika
Bodeczek

i jeszcze ta wersja "niepodobnej nocy" w filmie była rzeczywiście inna - z góry dziękuję!!!
JC

Post autor: JC »

Bodeczek pisze: ma ktoś może tego boxa - nie będę go kupował dla jednego numeru :lol: )
Ja mam, bo Maanam ze swego 'zlotego okresu' to absolutnie mistrzostwo swiata. Napisz na prv.
ODPOWIEDZ