i stąd, i stądYacy pisze:ze ślubu czy z przyjęcia weselnego?

i stąd, i stądYacy pisze:ze ślubu czy z przyjęcia weselnego?
Nie mam konta na tamtym drugim forum, więc napiszę tutaj, że... Podczas ostatnich wyborów byłem członkiem obwodowej komisji wyborczej i przyszła pani, która miała na imię... Tadeusza. Wszyscy byliśmy zdziwieni, ale tak było w spisie wyborców, no i pokazała dowód osobisty, który nie pozostawiał wątpliwości. Sama się ucieszyła, że w spisie wreszcie jest poprawna forma imienia, gdyż do tej pory zawsze był Tadeusz (bo zapewne w drukarniach też myśleli, że takiego imienia nie ma, więc mają do czynienia z literówką)A jakie jest żeński odpowiednik Tadeusza? Tadea?
zapraszam do założeniagżegoż pisze:Nie mam konta na tamtym drugim forum
kiedyś różne rzeczy w urzędach przyjmowanogżegoż pisze:pani, która miała na imię... Tadeusza
popieramabd3mz pisze:zapraszam do założenia
moje nazwisko to jedna wielka pomyłkaabd3mz pisze:w rodzinie mieliśmy przykłady kilku pomyłek.
ekhm.TomaszBr pisze:moje nazwisko to jedna wielka pomyłka
a nawet hoche ffffunfff>uzi pisze:ekhm.TomaszBr pisze:moje nazwisko to jedna wielka pomyłka
<german high five!>
Rozumiem, że masz na myśli dziadka ze strony matki.słoik pisze:mój ojciec ma inne nazwisko niż dziadek
Nie aż taka wielka - można było jeszcze napisać przez "ó"TomaszBr pisze:moje nazwisko to jedna wielka pomyłka
ten to jak zwykle rozbrajasłoik pisze:a nawet hoche ffffunfff>
To odrębna osoba, więc sam się będzie wszędzie rejestrowałDede pisze:PS. Dlaczego Tadek jeszcze nie jest zarejestrowany na forum?
Bez przesady. to nie czat.Dede pisze:PSS. Ależ ja mam zapłon. Szybko "się obudziłem"... Mimo, że w wątku z Forumową czytałem w zeszłym tygodniu komantarze w sprawie głosowania neon.ki, nie załapałem...
DziękujeMy.mara pisze:Zdjęcie takie ciepłe i pełne miłości.