Mówi się "Listy do M"krzychu78 pisze:
jeszcze List do M , no chyba , że wyleciało
XVIII Top Wszech Czasów
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- zielonakoniczynka
Re: XVIII Top Wszech Czasów
-
JaceK
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
18 28 3 18
DŻEM — List do M.
1991 Detox
‘08: 49
Podsumowanie XVIII Topów: 208 pkt miejsce: 110Re: XVIII Top Wszech Czasów
e tam, Perfect and Vienna PhilharmonicJaceK pisze:Symfoniczna... pozazdrościli zachodnim wykonawcom: panu Sztingowi, Gabrielowi...misiek230688 pisze:Co to za wersja - straszne
dla mnie: kosz-marek!
Ostatnio zmieniony ndz sty 01, 2012 6:24 pm przez anowika, łącznie zmieniany 1 raz.
- mara
źle ze mną..gdybyście nie napisali że z orkiestrą to bym..nie zauważyła..
Uff, brzmiało to jak występ Piotra Rubika w przerwie koncertu Pink Flojdów. Mam nadzieję, że tej wersji już nigdy więcej w Topie nie usłyszymy 
Ostatnio zmieniony ndz sty 01, 2012 6:25 pm przez nobby, łącznie zmieniany 1 raz.
płaczu ciąg dalszy... ehh...Empik pisze:ja tam na przykład się popłakałem... nie dość, że jestem niepoukładany emocjonalnie, to jeszcze Pan Grzegorz dolewa oliwy do ognia.
a jednak jest List do M , ładny awans do top 20
Chwile mnie nie było przy komputerze i trzy polskie kawałki obok siebie.
Ta wersja Autobiografii taka sobie.
Ta wersja Autobiografii taka sobie.
-
misiek230688
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
To się nazywa muzyka , piękne , a nie to coś przed chwilą
Po przesłuchaniu całości "Autobiografii" symfonicznie - jednak gorsze od oryginału. Za mało tej orkiestry w tym utworze.
List do M był sporo lat poszkodowany, gdy nie było go w zestawie. Sporo więcej punktów by napykal. Kiedyś to będzie w top 10. 
O, ten Dżem o wiele lepszy niż "Wehikuł". Tutaj są emocje. No i wyżej w topie!
- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
A jakkrzysiek83 pisze:Bardzo ciekawe! Super wypadek, oby już nie wracało. Za rok PaTTon zagłosuje z pewnością.
jestem....wróciłem na Dżem...ale to trzeba w ciszyJaceK pisze:Kod: Zaznacz cały
18 28 3 18 DŻEM — List do M. 1991 Detox ‘08: 49 Podsumowanie XVIII Topów: 208 pkt miejsce: 110
Miła niespodziankakrzychu78 pisze:a jednak jest List do M , ładny awans do top 20
-
prz_rulez
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Taaak, niech nie wraca, proponuję jeszcze, żeby wyleciały wszystkie utwory od Zombie i młodsze, wtedy z pewnością ortodoksi będą zadowoleni.Super wypadek, oby już nie wracało.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
30latki też się z tym nie identyfikują... Ten numer się zestarzał ewidentnie ze względu na tekst, niezrozumiały dla młodszych osób.prz_rulez pisze:Czy zgadzacie się z Panem Markiem, że polskie piosenki dla nas szybciej się starzeją?
Fakt faktem już mi ciężko się identyfikować w jakikolwiek sposób z tą piosenką, a co dopiero pokolenia '95 i młodsze, których rodzice mieli 10 lat, gdy pojawiła się "Autobiografia"?
O, mój numer 6! Najlepszy polski w zestawie.
- radzio89
- Kontakt:
zasłużona 18 dla Dżemu ...
Skąd u ciebie takie dziwaczne interpretacje?prz_rulez pisze:Taaak, niech nie wraca, proponuję jeszcze, żeby wyleciały wszystkie utwory od Zombie i młodsze, wtedy z pewnością ortodoksi będą zadowoleni.Super wypadek, oby już nie wracało.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Może nie chodzi mu o to, że młode, tylko że nie lubi? Ja np. lubię Dziewczynę bez zęba, lubię się przy niej uśmiechnąć, ale na Topie kompletnie jej nie widzę.prz_rulez pisze:Taaak, niech nie wraca, proponuję jeszcze, żeby wyleciały wszystkie utwory od Zombie i młodsze, wtedy z pewnością ortodoksi będą zadowoleni.Super wypadek, oby już nie wracało.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Ja nie lubię tego Kultu po prostuprz_rulez pisze:Taaak, niech nie wraca, proponuję jeszcze, żeby wyleciały wszystkie utwory od Zombie i młodsze, wtedy z pewnością ortodoksi będą zadowoleni.Super wypadek, oby już nie wracało.
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Nie, dlaczego niby. Taka "Biała flaga" czy "Arahja" po odrzuceniu politycznej otoczki to przecież utwory o uniwersalnej wymowie.prz_rulez pisze:Czy zgadzacie się z Panem Markiem, że polskie piosenki dla nas szybciej się starzeją?
dokładnie , 3 raz w top 100 i za każdym razem w góręGary pisze:List do M był sporo lat poszkodowany, gdy nie było go w zestawie. Sporo więcej punktów by napykal. Kiedyś to będzie w top 10.
a moj 4-miesieczny synek zasnął sobie wlasnie no tak piosenka spokojna melodyjnie to i zasnal
:):)
Dla mnie tekst jest zrozumiały, ale to pewnie i kwestia wieku, co się przekłada na znajomość kontekstu w jakim powstał utwór. Jednak uprzedzenie do Markowskiego nieco zniechęca mnie do utworów Perfectu.krzysiek83 pisze:30latki też się z tym nie identyfikują... Ten numer się zestarzał ewidentnie ze względu na tekst, niezrozumiały dla młodszych osób.prz_rulez pisze:Czy zgadzacie się z Panem Markiem, że polskie piosenki dla nas szybciej się starzeją?
Fakt faktem już mi ciężko się identyfikować w jakikolwiek sposób z tą piosenką, a co dopiero pokolenia '95 i młodsze, których rodzice mieli 10 lat, gdy pojawiła się "Autobiografia"?
O, mój numer 6! Najlepszy polski w zestawie.