Eurowizja i szwedzka grupa Charizma...

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
Carlit
Listy Przebojów Trójki słucham od: marzec 1983
Kontakt:

Eurowizja i szwedzka grupa Charizma...

Post autor: Carlit »

Jak się Wam podobali Ci Szwedzi? Bo mi bardzo!

Wiem, wiem Eurowizja to badziewie o którym nie warto wspominać na tak Szacownym Forum jak To. Słuchaczy Trójki w końcu, ale chciałbym zwrócić uwagę na ten konkretny zespól.

Oto co na swojej stronie pisz o nich Wojciech Wencel:

Krajowe eliminacje Eurowizji 2007 warto zobaczyć głównie z jednego powodu. W gronie dziesięciu kandydatów do reprezentowania Polski w finałowym konkursie znalazła się szwedzka grupa Charizma, której członkowie są żarliwymi chrześcijanami. W wywiadach młodzi muzycy przekonująco opowiadają o swoich rodzinach, biblijnych inspiracjach i wierze w zbawczą moc Chrystusa. Biorąc pod uwagę, że statystyczny Szwed ufa raczej koncernowi IKEA, niż Bogu, takie świadectwo musi wydać się niezwykłe. Na polskiej scenie Charizma wykona popowy utwór „Emily”, który spośród pozostałych piosenek konkursowych wyróżnia się melodyjnością i duchowym przesłaniem. Jeśli nie chcemy, by w finale Eurowizji reprezentował nas dyskotekowy, rosyjsko-brytyjski duet The Jet Set z wokalistką na miarę Dody Elektrody i raperem niepokojąco podobnym do Simona Mola, głosujmy na Charizmę.

polecam: http://wojciechwencel.blogspot.com
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

a ja tam lubię The Jet Set przynajmniej jakiś show jest!!!!!!!!!!!!!!!! (a to w Eurowizji też się liczy)
fajnie też się słuchało Hani Stach
a Szwedzi niech startują w Szwecji :) :)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

No i wygrało The Jet Set. Pierwszy raz ich słyszałem, myślałem, ze to jakiech dicho, ale z tego co usłyszałem jest całkiem ok i pasuje na Eurowizję. No i ta Sacha niezle się rusza :wink:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Jeżeli o chodzi o sprawy czysto muzyczne zwróciłem uwage na zespół Vino- całkiem przyjemny kawałek.
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

A mnie podobała się jedynie piosenka Ani Szarmach
ODPOWIEDZ