Modlitwa III - Pozwól mi

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
Gary

Modlitwa III - Pozwól mi

Post autor: Gary »

W archiwum utwór Dżemu pt. "Modlitwa III - Pozwól mi" figuruje pod nazwą "Modlitwa". Dlaczego? Bo chyba chodzi o ten sam utwór? Akurat w tym czasie (1989) rzadko słuchałem listy, więc nie wiem. Ale chyba Dżem miał tylko jeden utwór z Modlitwą w tytule.
Miałem kiedyś "Najemnika" Dżemu na płycie winylowej, więc jestem na 100% pewny, że taki właśnie jest pełen tytuł piosenki.
Awatar użytkownika
emilencja
Listy Przebojów Trójki słucham od: 219

Post autor: emilencja »

zgadza się - na płycie jest "Modlitwa III - pozwól mi"

właśnie to nagranie było prezentowane na Liście

pozdrawiam
Emil
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Re: Modlitwa III - Pozwól mi

Post autor: stavanger »

Gary pisze:W archiwum utwór Dżemu pt. "Modlitwa III - Pozwól mi" figuruje pod nazwą "Modlitwa". Dlaczego? Bo chyba chodzi o ten sam utwór? Akurat w tym czasie (1989) rzadko słuchałem listy, więc nie wiem. Ale chyba Dżem miał tylko jeden utwór z Modlitwą w tytule.
Miałem kiedyś "Najemnika" Dżemu na płycie winylowej, więc jestem na 100% pewny, że taki właśnie jest pełen tytuł piosenki.
Z ta "III" w nazwie chodziło o to że były już dwa utwory o tej lub podobnej nazwie. Pamiętam że jedna to była "Modlitwa o więź - Rezerwat" druga wyleciała mi z głowy. :wink:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

stavanger pisze:Z ta "III" w nazwie chodziło o to że były już dwa utwory o tej lub podobnej nazwie. Pamiętam że jedna to była "Modlitwa o więź - Rezerwat" druga wyleciała mi z głowy. :wink:
Chyba chodzi o "Modlitwę" wykonywaną zarówno przez Breakout jak i później przez samego Tadeusza Nalepę.
A tak przy okazji to wspaniale utwór ten (Modlitwa III- Pozwól mi) wykonała Kasia Kowalska na "Liście do R."
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Owszem, super wersja, chyba najlpeszy jej występ w życiu. A tak w ogóle, to dziewczyna się kompletnie zmarnowała, powinna bluesy śpiewać, bo wszystkie które słyszałem w jej wykonaniu są powalające. A nie jakieś mdłe, popowe pioseneczki, jakie wykonuje od dawna już.
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Gary pisze:
stavanger pisze:Z ta "III" w nazwie chodziło o to że były już dwa utwory o tej lub podobnej nazwie. Pamiętam że jedna to była "Modlitwa o więź - Rezerwat" druga wyleciała mi z głowy. :wink:
Chyba chodzi o "Modlitwę" wykonywaną zarówno przez Breakout jak i później przez samego Tadeusza Nalepę.
Dokładnie o to mi chodziło. 8)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Gary pisze:
A tak przy okazji to wspaniale utwór ten (Modlitwa III- Pozwól mi) wykonała Kasia Kowalska na "Liście do R."
Cała płyta "List do R" jest znakomita, a wykonaie Kasi jest istotną perełką.

PS. A tytuł na "Modlitwa III- Pozwól mi" wciąż jest niezmieniony.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

tadzio3 pisze:A tytuł na "Modlitwa III- Pozwól mi" wciąż jest niezmieniony.
Ale będzie... oj, jak ja lubię :? być poganiany... Każda taka zgłoszona poprawka powinna się odleżeć w tym miejscu, bo okazuje się że po jakimś czasie ktoś to jeszcze jest w stanie podważyć jakimiś mocnymi argumentami. Albo uzasadnić taką poprawkę jeszcze dobitniej! Myślę, że takie ,,leżakowanie'' zgłoszeń nie zaszkodzi bardziej niż wpisywanie poprawek na łapu-capu.
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

Oj, Jacku! Oni nie wiedza jeszcze co sie nowego w archiwum szykuje i nad czym obecnie bardzo silnie pracujesz. To wlasnie dlatego Cie poganiaja.
A jak bedziecie sledzic uwaznie modul statystyczny pojawiajacy sie na niniejszym forum, to zauwazycie, ze tam jest juz ta zmiana uwzgledniona, i wiele, wiele innych tez. A przy niektorych bedziecie nawet bardzo zdziwieni. I tu tez szykuje sie cos nowego, ale pracy nad tym czyms tez jest sporo.

Tak wiec prace ida pelna para, a 1300 notowanie juz zbliza sie bardzo wielkimi krokami.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

JaceK pisze:
tadzio3 pisze:A tytuł na "Modlitwa III- Pozwól mi" wciąż jest niezmieniony.
Ale będzie... oj, jak ja lubię :? być poganiany... Każda taka zgłoszona poprawka powinna się odleżeć w tym miejscu, bo okazuje się że po jakimś czasie ktoś to jeszcze jest w stanie podważyć jakimiś mocnymi argumentami. Albo uzasadnić taką poprawkę jeszcze dobitniej! Myślę, że takie ,,leżakowanie'' zgłoszeń nie zaszkodzi bardziej niż wpisywanie poprawek na łapu-capu.
Rozumiem Cię, ale myślę, ze w tym przypadku nie bedzie zmiany na inną.
Piotr pisze:Oni nie wiedza jeszcze co sie nowego w archiwum szykuje i nad czym obecnie bardzo silnie pracujesz
No nie wiedzą i nie mogą się doczekać tych zmian :)
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

tadzio3 pisze:
Piotr pisze:Oni nie wiedza jeszcze co sie nowego w archiwum szykuje i nad czym obecnie bardzo silnie pracujesz
No nie wiedzą i nie mogą się doczekać tych zmian :)
na 1300 nic wiele obiecać się nie da... więc lepiej się nie nastawiać! prędzej na 25lecie! Niewykluczone, że powoli jakieś drobne rodzynki gdzieś po drodze wyskoczą ;)
ODPOWIEDZ