Od kiedy na Listę głosujemy przez internet?

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Od kiedy na Listę głosujemy przez internet?

Post autor: JaceK »

Bobby! znowu zostałeś na antenie wywołany przez Marka N. (wtorek, 5.12.2005, godz. ok. 11:43) --- ,,może Bobby albo ktoś inny ze stałych słuchaczy pamięta...'' NO WŁAŚNIE! Od kiedy głosujemy przez internet? To pytanie było już zadawane na Forum (Od kiedy głosujemy przez internet?), ale bez precyzyjnych odpowiedzi... konkretnie od którego notowania?
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Kurcze niedobrze, że znowu zostałem wywołany, bo nie znam odpowiedzi na to pytanie. Ale pewnie Leszek, Darek M , pdb2 lub Fanatyk będą wiedzieli. :lol:
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

Co do początku głosowania internetowego, to zdaje się, żesmy wspólnymi siłami ustalili, że od 1 kwietnia 1996, czyli od początku istnienia strony internetowej Trójki. Czyli pierwszym notowaniem, do którego doliczono głosy internetowe, byłaby lista nr 740 z 8 kwietnia 1996 (przesunięta z 5 kwietnia na poniedziałek wielkanocny), z "Flecikami" Kayah'i na pierwszym miejscu. Pamiętna lista dla mnie, bo pięć dni wcześniej pierwszy raz pocałowałem moją obecną małżonkę, i te "Fleciki" do tej pory mi się z tym kojarzą, bo tydzień i dwa tygodnie wcześniej też wygrały... Ale może już wcześniej można było np. głosować mailem???
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

J też pamiętam to jako 1 kwietnia 1996 rok. Nawet miałem to zapisane w zeszycie tuż przy notowaniu.
Miałem też zapisane, kiedy piosenka numer 1 dostała ponad (bodajże) 200 głosów przez internet. NIe pamiętam teraz kiedy, ale było to jak na 1 była Urszula:"Na sen".
ODPOWIEDZ