Fading Colours
Fading Colours
Moim zdaniem powinno być nie Fading Colors lecz Fading Colours, i bez De Coy, bo ona była wokalistką zespołu
http://fadingcolours.com/index3.html
http://fadingcolours.com/index3.html
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Re: Fading Colours
Teraz widać, jaki błąd zgłaszasz -- według mnie istotnie, masz rację, ale... czy też nie należy zmienić tytułu utworu na Black Horse, zgodnie z opisem http://fadingcolours.com/pl_blackhorse.html?
Masz tam również adnotację:
A zatem... literówka w nazwie kapeili Fading Colours -- tak! Czy usunąć De Coy? nie mam zdania... poproszę o komentarz.
Masz tam również adnotację:
-- być może utwór prezentowany był z tejże właśnie kasety, a w jej opisie figurowała wokalistka De Coy (Katarzyna Ziemek).* PL edycja kasety wydanej przez SPV Poland zawiera dodatkowe utwory w polskiej wersji językowej: Czarny Koń, Siostra Nocy, Łowy, Sny
A zatem... literówka w nazwie kapeili Fading Colours -- tak! Czy usunąć De Coy? nie mam zdania... poproszę o komentarz.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Co do tytułu, to zależy jaka wersja leciała. Prawdopodobnie polska (Czarny koń), bo taka też była w Muzycznej Jedynce, ale niestety nie pamiętam tego.
Ja też pamiętam to z Muzycznej Jedynki, mogę tylko domniemywać, że na Trójce też była wersja polskojęzyczna. Co do De Coy to nie potrafię się miarodajnie wypowiedzieć.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Miesiąc mija, zapomnimy o temacie... pisownię ,,Colours'' mamy wyjaśnioną, pozostaje ,,De Coy'' -- mamy wersje takie:
strony PR3: 50 CZARNY KOŃ - Fadin Colors & De Coy
II książka LP3: 50 CZARNY KOŃ - Fadin Colours
-- jakieś nowe ,,dowody'' w rzeczonej kwestii?
strony PR3: 50 CZARNY KOŃ - Fadin Colors & De Coy
II książka LP3: 50 CZARNY KOŃ - Fadin Colours
-- jakieś nowe ,,dowody'' w rzeczonej kwestii?
- Miszon
- Kontakt:
Może w czasie Świąt zajrzę do notatek, które mam u babci
. To już "mój" okres, to powinno coś być. Ale na logikę powinno być CZARNY KOŃ - Fading Colours. Bez De Coy. Sprawdzę.
jak nie zapomnę
.

jak nie zapomnę

- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Tak powinno bycMiszon pisze:...powinno być CZARNY KOŃ - Fading Colours. Bez De Coy.
- Miszon
- Kontakt:
No właśnie. W Archiwum lp3.pl nadal widzę DeCoy. A raczej wydaje mi się, że ustaliliśmy, że powinno być BEZ pseudonimu wokalistki dodanego. Jako "dowód" może też być moja pamięć, która czegoś takiego jak DeCoy nie kojarzy(ła), a kawałek "Czarny koń" i zespół Fading Colours owszem. Potwierdza to też powyżej Piotr.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Dzięki, że o tym przypomniałeś... umknęło mojej uwadze. Poprawione.