Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
kajman pisze: ↑śr maja 02, 2018 8:44 pm
Nie pamiętam co drugiego jeszcze zostało. Ale to chyba ostatni dobry (a w tym przypadku świetny) utwór dzisiaj.
CharlesBukowski pisze: ↑śr maja 02, 2018 8:40 pm
Utwór jest jak mokry materac spadający na ciebie z 10 piętra. Przygnębiający, dołujący, ciężki i przygniata do ziemi.
Ja właśnie nigdy nie rozumiem, dlaczego tylu słuchaczy lubi takie kawałki. Ja należę do tych, wedle których muzyka powinna być żywa, radosna, optymistyczna, a nie smutna i dołująca... Ale chyba jestem - zwłaszcza tu, na forum - w mniejszości
No i mamy rozstrzygnięcie. Ogromna radość zapanowała na mojej twarzy, gdyż "Nie pytaj o Polskę" jest jedyną piosenką w dziesiątce na którą głosowałem. Zasłużone pierwsze miejsce
GregF pisze: ↑śr maja 02, 2018 8:41 pm
Kiedyś jeden z prawicowych polityków mocno przyczepił się do słów padających w refrenie "Listu do M.", ale to na szczęście już przeszłość. SzPal triumfalnie wraca do pierwszej trójki - pewnie zaraz go usłyszymy, a tuż po nim Obywatela G.C. i Perfect.
No i stała się sprawiedliwość dziejowa. Obatel 2 lata temu właściwie wygrał, ale pewna akcja sprawiła, że oficjalnie był na 2. Więc mu się należało.
A piosenka... jak już pisałem: jej siłą jest tekst. Kiedyś bardziej mi się podobała, teraz "tylko" podoba.
Szkoda, że tak mało nas dziś było w tym roku.
Oby za rok frekwencja bardziej dopisała.
3majcie się, do następnego!
Lubię "Nie pytaj o Polskę", ale jednak z tych dwóch wolałbym Autobiografię na czele. Chociaż najbardziej oczywiście Wieżę - mam nadzieję, że w przyszłym roku się to uda zmienić.
Tym niemniej - gratulacje dla Fanów Grzegorza. I piękne dzięki za dzisiejszy dzień i kolejny TOP - idę kibicować Trumpowi i Williamsowi - bo akurat ja go lubię.
Do napisania. 3majcie się.