Wygrał, może nie mój faworyt, ale zespół którego inne nagranie bardzo lubię (Hanging By The Moment).
No to kolejna Nasza Lista przeszła do historii. Z niecierpliwością oczekuję kolejnych edycji.
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Grycek pisze:9 Chris Rea - Saudade Part 1 & 2 vs. Hunter - Kiedy Umieram... 8:11
20 Krystyna Prońko - Anioł i róża vs. New Model Army - Brave new world 11:9
IX Happysad - Wszystko jedno vs. Judas Priest - Breaking the law 11:7
Nie ma sprawy.Grycek pisze:Bodeczek pisze:Na miejscu piątym zespół moim zdaniem najbardziej niedoceniony na LP3 i gdy rodził się
pomysł na edycję specjalną byłem pewien, że go wystawię ... cóż podobnie pewnie myślał
kolega z Krosna i mnie wyprzedził ... nie wiem czy to źle, ja bym wybrał pewnie
"Poison Street". Jeśli będzie następna taka edycja - Robinson NMA jest moje!
5. New Model Army - Brave New World
I mam takie same zdanie1. Koniec Świata - 1980
Zwieńczenie mojej listy jest dość niespodziewane nawet dla mnie. Bardzo odmienny w klimacie numer, może dzięki temu awansował tak wysoko. Jest naprawdę niesamowity. Zdecydowanie najfajniejsze odkrycie tej edycji.
Prawda, ja również się z tym tekstem utożsamiam.3. Koniec Świata - 1980
Ostatnie miejsce na pudle muzycznie zbliżone, co prawda napisane przez 28-latków, ale
tak jakby o kążdym pokoleniu ...
A mnie właśnie ujęła najbardziej ta końcówka z przepiękną długą solówką11. Negatyw - Terrosyści
Ostatnie "niepunktowane" miejsce to utwór, który byłby krótszy miałby szansę być
większym przebojem, a tak nawet mi się nieco dłużył i załapał się tylko na 11-tkę.
A teraz może wejdzie na Twoją listęYacy pisze:6. Koniec Świata - 1980 Wcześniej nie bardzo przepadałem za tym kawałkiem...
I właśnie o to chodziło1. Hunter - Kiedy umieram...
Szczególnie 1 i 4 mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły.
Bardzo miła niespodzianka, że u Ciebie się załapała.kajman pisze:11. Hunter - Kiedy Umieram...
Załapał się w ostatniej chwili
Mimo, że utwór z tego roku3.Koniec Świata - 1980
Stary Dobry Klimat
Czas najwyższyku3a pisze:11. Hunter - Kiedy Umieram...
Wygląda mi na to, że będę musiał się bliżej z tym zespołem zapoznać, bo na razie znam bardzo słabo...
Nie bez przyczyny napisałem komentarz o dobrym klimacie w taki sposób, jakoś cały czas mi się kojarzy z SDMtadzio3 pisze:Mimo, że utwór z tego roku3.Koniec Świata - 1980
Stary Dobry Klimat![]()
nie to, zebym sie dopominałBodeczek pisze:pierwsze "łyki statystyki" ...
klasyfikacja medalowa końcowa:
ok! ale dopiero jutro wieczorem ...Miszon pisze: nie to, zebym sie dopominał, ale skoro liczymy ta edycję, to poprzednia specjalna tez powinna być uwzględniona
Ja też lubię czytać te statystyki Bodeczka, mimo tego że zawsze jestem w tych statystykach w ogonie.Artur pisze:Bardzo ciekawe to wszystko.
Jak dla mnie to więcej niż teraz.Bodeczek o Modlitwie pisze:"Najgorsze miejsce dla sportowca" zajęła piosenka (chociaż to akurat nieprecyzyjne słowo),
którą oczywiście znałem i byłem pewny po pierwszej rundzie przesłuchań, że będzie miała srebro - dałem jednak szansę dwóm kawałkom mi nie znanym ... No coż - cała historia, po prostu niewielu było w latach 70- i 80-tych takich twórców...
Tak samo uważam.Adameks o Aniele i róży pisze:Drugi z tych, co znałem, przez ładny miesiąc nie mogło sięode mnie odczepić, szczególnie świetny jest fragment od3.05 do 3.30.
Cieszę się, że przynajmniej jednej osobie moje utwory przypadły do gustu. Kłaniam się.IZA pisze: 3. Incubus - The Warmth
9. Soundgarden - Room a Thousand Years Wide
11. A Perfect Circle - The Noose
Incubus zawsze lubiłam i gdyby nikt nie wystawił słynnego "Ezoterycznego Poznania" to kto wie czy nie znaleźliby się na 1 miejscu, bo 2 mieliby gwarantowane przy takim stanie rzeczy. PozdrawiamNivo pisze:Cieszę się, że przynajmniej jednej osobie moje utwory przypadły do gustu. Kłaniam się.IZA pisze: 3. Incubus - The Warmth
9. Soundgarden - Room a Thousand Years Wide
11. A Perfect Circle - The Noose