22. Zlot Forum LP3 - 10-13 listopada 2016r., Emów
Re: 22. Zlot Forum LP3 - 10-13 listopada 2016r., Emów
To może, skoro pojawił się już ten temat, mogę się od razu zadeklarować: ponownie planuję mieć do dyspozycji samochód, więc chętni do skorzystania z tego środka transportu jak zwykle będą mile widziani Za to - uwaga - nie planuję brać w czwartek urlopu, co oznacza, że na miejsce ewentualnej zbiórki mógłbym przybyć dopiero po pracy, czyli nieco później niż podczas poprzednich zlotów - tak koło 18-19. Mam nadzieję, że to nie będzie to dla wspomnianych chętnych zbyt wielki problem, zwłaszcza że przecież nie będzie ciśnienia, żeby dotrzeć do Emowa przed 19, a ponieważ zlot i tak ma być ponadwymiarowo długi, skrócenie mu początku o godzinę, a nawet dwie, nie powinno być zbyt bolesne
Edit: Widzę, że kajman pomyślał podobnie. Czyli pierwszego chętnego już mam
Edit: Widzę, że kajman pomyślał podobnie. Czyli pierwszego chętnego już mam
ja pewnie mógłbym być na Centralnym ok. 17:45.
Tak się składa, że kajman bardzo rzadko bierze urlop, bo po pierwsze może być tylko bezpłatny a po drugie jak się zamienię plus odrobię kiedyś indziej to przyjadę na sensowną godzinę.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
To ja dopisuję się do grona pasażerów. Wobec takiego rozwiązania przyjadę nieco później i będę na Centralnym o godzinie 17.51.wwas pisze:ponownie planuję mieć do dyspozycji samochód, więc chętni do skorzystania z tego środka transportu jak zwykle będą mile widziani
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
Jakby co, to ja mam możliwość oglądania programów TV na kompie [usługa horizon], więc można podłączyć rzutnik do laptopa, byle był internet.LLucky pisze:Zapytam o jakiś większy ekran przy okazji najbliższego telefonu, a w razie czego i tak planuję wziąć ze sobą rzutnik - może da się podłączyć do jakiegoś dekodera.
wwas, ja też chętnie skorzystam z możliwości podróżowania z Tobą samochodem.
Czy w związku z przedłużonym czasem zlotu oraz dosyć kameralnym składem można założyć, że sumarycznie jeden dzień będziemy mogli przeznaczyć na planszówkową integrację? Kuba ma pokaźną biblioteczkę z grami. Wojtek też ma co nieco, a i ja bym mogła coś zabrać. Jakie są plany?
Może jeszcze jedno istotne pytanie dotyczące planów: czy będziemy się trzymać tej tradycji, zgodnie z którą pizzę jemy zaraz po przyjeździe, czy też tej, że robimy to w piątek po Liście? A może obu?
To może przeznaczcie na to piątek, a ja przyjadę dopiero na listę? Albo ja wezmę karty i chętnych nauczę grać w brydża.neon.ka pisze:Czy w związku z przedłużonym czasem zlotu oraz dosyć kameralnym składem można założyć, że sumarycznie jeden dzień będziemy mogli przeznaczyć na planszówkową integrację?
Ja byłbym za piątkiem i może trochę wcześniej niż po liście. Bo w czwartek to nie wiadomo, o której ostatnie osoby dojadą.wwas pisze:zgodnie z którą pizzę jemy zaraz po przyjeździe, czy też tej, że robimy to w piątek po Liście?
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
O, byłbym chętny!kajman pisze:neon.ka pisze:Albo ja wezmę karty i chętnych nauczę grać w brydża.
Czekać.LLucky pisze:A można zrobić coś, żeby zwiększyć te szanse?
Szanse się zwiększyły wskutek czekania. Obecnie jest to ok. 30% na ABC+nocleg z soboty na niedzielę. Jeśli trzeba, mogę zapłacić (chyba że już za późno). Aczkolwiek zapłacenie nie spowoduje zwiększenia szans. Nadal, spowoduje tylko czekanie.
Bardzo chętnie, zwłaszcza że zasygnalizowana przeze mnie dwuosobowa niespodzianka pewnie nie będzie raczej tak mocno związana z LP3 jak my, żeby sypać z pamięci tytułami utworów z miejsca 47 notowań z roku 1987. Wolałbym, żebyśmy z nimi pograli w jakieś bardziej ogólne gry, a poza tym sam mam chrapkę na więcej i myślę, można by nawet zrobić sobie sesję jakiejś dłuższej gry. (Ostatnio miałem np. okazję przez godzinę pograć w planszowego Wiedźmina i mimo że zupełnie nie orientuję się w realiach sagi o tym bohaterze, to żałowałem, że musieliśmy kończyć nim gra zaczęła się rozkręcać.)neon.ka pisze:Czy w związku z przedłużonym czasem zlotu oraz dosyć kameralnym składem można założyć, że sumarycznie jeden dzień będziemy mogli przeznaczyć na planszówkową integrację?
Właśnie miałem o to spytać, zwłaszcza że trzeba sprawdzić, czy przypadkiem któraś jadłodajnia nie jest nieczynna 11 listopada. Ze względów praktycznych podzielam stanowisko kajmana, a na dodatek pizza pasuje także do meczu, natomiast osobiście nie obrażę się, jeśli będziemy jeść pizzę przez dwa dni (a raczej dwie noce). Jakie jest zdanie reszty?wwas pisze:Może jeszcze jedno istotne pytanie dotyczące planów: czy będziemy się trzymać tej tradycji, zgodnie z którą pizzę jemy zaraz po przyjeździe, czy też tej, że robimy to w piątek po Liście? A może obu?
+1, przy czym podstawy znam, brak mi natomiast praktyki. (Ostatnio grałem w liceum na lekcji języka niemieckiego. )Miszon pisze:O, byłbym chętny!kajman pisze:Albo ja wezmę karty i chętnych nauczę grać w brydża.
No to czekam.Miszon pisze:Czekać.LLucky pisze:A można zrobić coś, żeby zwiększyć te szanse?
...
...
...
...
...
Nadal czekam.
...
..
.
"Za późno"?! Ja pieniądze biorę o każdej porze!Miszon pisze:Jeśli trzeba, mogę zapłacić (chyba że już za późno).
A bardziej serio rzecz ujmując: zapłacisz, jak będziesz miał pewność, że przyjedziesz.
.
..
...
Nadal cierpliwie czekam.
...
..
.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
+1, z tym, że ja mam zerowe pojęcie... Ale chetnie podjąłbym poważną próbę nauczenia sięLLucky pisze:+1Miszon pisze:O, byłbym chętny!kajman pisze:Albo ja wezmę karty i chętnych nauczę grać w brydża.
- Miszon
- Kontakt:
Ja tez mam zerowe mimo że tata jest zapalonym graczem, nawet parę pucharów wygrał w zawodach dla amatorów. Coś mi kiedyś tłumaczył ale ni nie zrozumiałem i nic nie pamiętam, co nie przeszkadzalo (nie zrozumienie zasad) czytać swego czasu Brydzowe Przygody Kubusia Puchatka w Przeglądzie Sportowym w czasach jak był jeszcze sensowną gazetą.
- jollyroger72
+1LLucky pisze:+1Miszon pisze:O, byłbym chętny!kajman pisze:Albo ja wezmę karty i chętnych nauczę grać w brydża.
Podstaw uczono mnie mnie, gdy miałem 19 lat i odbywaliśmy miesięczną praktykę w zakładzie pracy Od tamtej pory nie grałem.
.....
A co do pizzy...
Chyba najtrafniejsze byłoby zamówienie jej na piątek na godzinę 19.
- konwicki1980
- Kontakt:
Ja mam kilka pytań do ojca prowadzącego:
- kiedy będzie ABC Listy?
- czy w sobotę i o której przewidziane jakieś jedzenie? (niekoniecznie pizza)
- o której planowane jest zakończenie zlotu w niedzielę (piszę się na powrót autem jakby co).
Tak w ogóle to będę tak przypadkowo trochę, ale w sumie zaliczę zlot i fajnie
- o której planowane jest zakończenie zlotu w niedzielę (piszę się na powrót autem jakby co).
Tak w ogóle to będę tak przypadkowo trochę, ale w sumie zaliczę zlot i fajnie
My przybędziemy do Warszawy pojazdem SuperPKS. Około 15:40 planowo powinniśmy być na przystanku Metro Młociny. Następnie chcemy coś zjeść lub też udać się do Centrum i tam coś zjeść.
Ok. godziny 17 możemy sie spotkać z grupą zlotową.
Ok. godziny 17 możemy sie spotkać z grupą zlotową.
O matko! Tyle pytań, a ja akurat przez ostatnie dwie doby off-line byłem. Odpowiedź hurtowa brzmi: "jak zwykle", odpowiedzi szczegółowe:konwicki1980 pisze:Ja mam kilka pytań do ojca prowadzącego:
- myślę, że ABC zrobimy w sobotnie popołudnie, żeby nie komplikować planów tym, którzy dojeżdżali zwykle na tę właśnie chwilę;
- obiad przed ABC, czyli ok. godz. 14-15;
- wyjazd z Emowa po śniadaniu i spakowaniu, najpóźniej do godz. 12.
Zaliczki wpłacili (stan na 2 listopada):
djjack - 3 noclegi
jollyroger72 - 3 noclegi
kajman - 3 noclegi
ku3a - 3 noclegi
LLucky - 3 noclegi
Martyr - 3 noclegi
neon.ka - 3 noclegi
wwas - 3 noclegi
Yacy - 3 noclegi
Nie wpłacili zaliczek:
konwicki1980 - 1 nocleg
Miszon będzie w 30% na 1 nocleg.
Bonus: jedna dwuosobowa niespodzianka - 1 nocleg.
djjack - 3 noclegi
jollyroger72 - 3 noclegi
kajman - 3 noclegi
ku3a - 3 noclegi
LLucky - 3 noclegi
Martyr - 3 noclegi
neon.ka - 3 noclegi
wwas - 3 noclegi
Yacy - 3 noclegi
Nie wpłacili zaliczek:
konwicki1980 - 1 nocleg
Miszon będzie w 30% na 1 nocleg.
Bonus: jedna dwuosobowa niespodzianka - 1 nocleg.
OK, rezerwacja potwierdzona i uzyskałem także zgodę na podłączenie rzutnika do odbiornika telewizyjnego na czas meczu. Obawiam się tylko, że emowski brak zasięgu oznacza także kiepski zasięg sygnału telewizyjnego w sali na dole, więc trzeba to będzie oglądać ten mecz w którymś z pokoi - ale o tym przekonamy się na miejscu.
- konwicki1980
- Kontakt:
Zaliczkę dziś wpłaciłem, także będę w sobotę, ale o której godzinie, Bóg raczy wiedzieć.
-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Jeśli Wam starczy czasu, i uważacie że to dobra okoliczność, obgadajcie proszę problem piątkowych komentarzy... w szczególności jedną kwestię. Jeśli jednakże to nie po drodze... nie było tematu!
Już raz poruszaliśmy na zlocie ten temat i nic to nie dało. Nawet robiliśmy głosowanie...
Ale może teraz inaczej by to przebiegło...
W każdym razie czas będzie i ja jestem za tym, żeby to obgadać. Od razu też mówię, że moje zdanie się nie zmieniło.
Ale może teraz inaczej by to przebiegło...
W każdym razie czas będzie i ja jestem za tym, żeby to obgadać. Od razu też mówię, że moje zdanie się nie zmieniło.
Potwierdzam, że doszła, czyli mamy komplet:konwicki1980 pisze:Zaliczkę dziś wpłaciłem,
djjack - 3 noclegi
jollyroger72 - 3 noclegi
kajman - 3 noclegi
konwicki1980 - 1 nocleg (sobota/niedziela)
ku3a - 3 noclegi
LLucky - 3 noclegi
Martyr - 3 noclegi
neon.ka - 3 noclegi
wwas - 3 noclegi
Yacy - 3 noclegi
jedna dwuosobowa niespodzianka - 1 nocleg (piątek/sobota)
Miszonie, a co u Ciebie?
- Miszon
- Kontakt:
A o co dokładnie chodzi?JaceK pisze:Jeśli Wam starczy czasu, i uważacie że to dobra okoliczność, obgadajcie proszę problem piątkowych komentarzy... w szczególności jedną kwestię. Jeśli jednakże to nie po drodze... nie było tematu!
U mnie bez zmian, tzn. przez chwilę szanse wzrosły do ok.70% ale potem umówiłem się na mieście na oglądanie meczu z Rumunią i spadły znowu do 30, bo nie wiem czy 2 imprezy w ciągu kilku dni nie przekraczają limitu.
LLucky, przypomnij please jak tam jest z ręcznikami w pokojach
Ręczniki były, mydło było. A jak były, to i będą. A jak nie będą, to przed zlotem sprawdzę i będę dopominał się o nie.
Chciałbym jeszcze doprecyzować sprawę przyjazdu w czwartek. Z tego co widzę, większość spotka się na Centralnym jakoś pomiędzy godz. 17 a 18 (nie wypowiedzieli się wprawdzie neon.ka i djjack, ale zakładam, że przybędą podobnie jak na wcześniejsze zloty), w tym Wojtek ze środkiem transportu dla 5 osób (wliczając jego samego). Tylko że w sumie ma tam być 8 osób, z czego najpóźniej przyjedzie kajman, bo o 19:30. Pojawia się pytanie, czy czekać na niego, skoro i tak nie zmieści się do samochodu? Oczywiście nie żebyśmy go zostawiali na pastwę losu, ale jest kilka możliwości rozwiązania tego problemu:
- pierwsza: wwas zabiera Martyrkę, Yacy'ego, jollyrogera i djjacka, natomiast neon.ka i ku3a (posiadający okresowe bilety ZTM, jak mniemam) czekają na kajmana i dojeżdżają z nim kolejką S1 do Falenicy, skąd odbiera ich samochodem któryś z kierowców;
- druga: wwas zabiera dowolną podgrupę zebranych (np. w zależności od ich obciążenia bagażem) i jedzie do Emowa, a po resztę w tym samym czasie z Emowa do Warszawy podjeżdżam ja;
- trzecia: czekacie na mnie i kajmana na Centralnym, a potem już się podzielimy na dwa samochody i jedziemy razem do Emowa.
Trzecia opcja jest najbardziej sprawiedliwa towarzysko, bo bylibyśmy w Emowie wszyscy o jednej porze i mogli razem usiąść do kolacji, ale obawiam się, że byłaby to dość późna kolacja, zwłaszcza jeśli trafią się jakieś długie przeddługoweekendowe korki. Z powodu tych potencjalnych korków uważam, że wwas powinien jak najszybciej wyjechać z Centralnego, czyli według opcji pierwszej lub drugiej. Druga zresztą też jest tutaj mniej wskazana, bo przez te korki musiałbym się przepychać także ja drugim samochodem, a to oznacza, że nie mógłbym Was rozlokować po pokojach ani pokazać, które jedzenie z lodówki można brać. (Na marginesie: nie dopytałem, czy oprócz nas w Emowie będzie nocował ktoś jeszcze, ale raczej nie, więc mam nadzieję, że będziemy mieli lodówkę na wyłączność. ) Dlatego optuję za pierwszą opcją, ale nie chciałbym stawiać się w roli dyktatora, więc jeśli macie jakiś jeszcze inny pomysł, to piszcie.
Chciałbym jeszcze doprecyzować sprawę przyjazdu w czwartek. Z tego co widzę, większość spotka się na Centralnym jakoś pomiędzy godz. 17 a 18 (nie wypowiedzieli się wprawdzie neon.ka i djjack, ale zakładam, że przybędą podobnie jak na wcześniejsze zloty), w tym Wojtek ze środkiem transportu dla 5 osób (wliczając jego samego). Tylko że w sumie ma tam być 8 osób, z czego najpóźniej przyjedzie kajman, bo o 19:30. Pojawia się pytanie, czy czekać na niego, skoro i tak nie zmieści się do samochodu? Oczywiście nie żebyśmy go zostawiali na pastwę losu, ale jest kilka możliwości rozwiązania tego problemu:
- pierwsza: wwas zabiera Martyrkę, Yacy'ego, jollyrogera i djjacka, natomiast neon.ka i ku3a (posiadający okresowe bilety ZTM, jak mniemam) czekają na kajmana i dojeżdżają z nim kolejką S1 do Falenicy, skąd odbiera ich samochodem któryś z kierowców;
- druga: wwas zabiera dowolną podgrupę zebranych (np. w zależności od ich obciążenia bagażem) i jedzie do Emowa, a po resztę w tym samym czasie z Emowa do Warszawy podjeżdżam ja;
- trzecia: czekacie na mnie i kajmana na Centralnym, a potem już się podzielimy na dwa samochody i jedziemy razem do Emowa.
Trzecia opcja jest najbardziej sprawiedliwa towarzysko, bo bylibyśmy w Emowie wszyscy o jednej porze i mogli razem usiąść do kolacji, ale obawiam się, że byłaby to dość późna kolacja, zwłaszcza jeśli trafią się jakieś długie przeddługoweekendowe korki. Z powodu tych potencjalnych korków uważam, że wwas powinien jak najszybciej wyjechać z Centralnego, czyli według opcji pierwszej lub drugiej. Druga zresztą też jest tutaj mniej wskazana, bo przez te korki musiałbym się przepychać także ja drugim samochodem, a to oznacza, że nie mógłbym Was rozlokować po pokojach ani pokazać, które jedzenie z lodówki można brać. (Na marginesie: nie dopytałem, czy oprócz nas w Emowie będzie nocował ktoś jeszcze, ale raczej nie, więc mam nadzieję, że będziemy mieli lodówkę na wyłączność. ) Dlatego optuję za pierwszą opcją, ale nie chciałbym stawiać się w roli dyktatora, więc jeśli macie jakiś jeszcze inny pomysł, to piszcie.
- jollyroger72
Ja potwierdzam swoje przybycie na Centralny o godzinie 17.51 - bilety zakupione. Ponieważ przyjeżdżam tym razem pendolino, to nie przewiduję opóźnienia
(jak poprzednim razem...).
.......
Opcja nr 1 jest zapewne najlepsza.
(jak poprzednim razem...).
.......
Opcja nr 1 jest zapewne najlepsza.