BOGUSŁAW LINDA - I'm Your Man

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

BOGUSŁAW LINDA - I'm Your Man

Post autor: danco28 »

Po. 1. Wygląda mi na to, że oficjalnym tytułem na płycie z muzyką do filmu "Sara" jest:

BOGUSŁAW LINDA - Jestem twój

Trudno w sieci znaleźć tylną okładkę płyty tego soundtracku, więc opieram się na innych źródłach.

Po. 2. Jak podaje to źródło (wydaje się wiarygodne) na płycie są dwie wersje tego nagrania: "Jestem twój" (4:05) i "Jestem twój II" (5:30), dodatkowo obie różnią się od siebie. Czy ktoś jest w stanie podać, która wersja była na liście?

Po. 3. Inne źródła (pierwsze i drugie) podają, że na płycie są trzy wersje tego nagrania i że płyta zawiera nie 20., a 23. utwory. :?:

Tylko wydaje mi się, że te trzy dodatkowe (21. Boguslaw Linda - I’m Your man, 22. Sztywny Pal Azji - Turururum, 23. Sztywny Pal Azji - Tango) dołożone są tylko przez tego kogoś, kto wrzucił tą płytę do pobrania (i wcale nie znajdują się one na oryginalnym krążku), bo trzecia wersja tego nagrania (21. Boguslaw Linda - I’m Your man) brzmi jak zgrana prosto z filmu. :?:

Jeszcze znalazłem ten utwór na składance "Kocham cię" (1998)

Linki raz jeszcze:
http://www.soundtrackcollector.com/title/89127/Sara
http://90ie.ru/08/ost-sara-oxrannik-dlya-docheri/
http://soundfilm.ru/sara/ (tutaj klikając na dany tytuł - można go posłuchać i nie tylko...)

Jak to tam Jacek wklepuje? Tak chyba będzie dobrze:

Kod: Zaznacz cały

Tytul: Jestem twój
Tyt_LP3: I'm Your Man
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Re: BOGUSŁAW LINDA - I'm Your Man

Post autor: danco28 »

danco28 pisze:Czy ktoś jest w stanie podać, która wersja była na liście?
Już wiem. Przesłuchałem fragment poczekalni 800 notowania i wychodzi na to, że na liście była ta pierwsza, krótsza i szybsza wersja (4:05). Szkoda, bo myślałem, że ta druga, wolniejsza i dłuższa - ta zdecydowanie bardziej mi się podoba.

ps. dlaczego w ostatnim czasie po północy ciężko jest wejść na forum i do archiwum. Albo nie można się połączyć, albo wyskakuje jakiś "Error". :?: Czy tylko ja tak mam?
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

danco28 pisze:ps. dlaczego w ostatnim czasie po północy ciężko jest wejść na forum i do archiwum. Albo nie można się połączyć, albo wyskakuje jakiś "Error". :?: Czy tylko ja tak mam?
Ja wchodzę bez problemu.
A co do Lindy - zawsze było zapowiadane jako "I'm Your Man" i tytuł "Jestem twój" ma się jak pięść do oka.
ku3a

Post autor: ku3a »

jollyroger72 pisze:A co do Lindy - zawsze było zapowiadane jako "I'm Your Man" i tytuł "Jestem twój" ma się jak pięść do oka.
no właśnie
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Czyli zostawiamy bez zmian? czy wprowadzony powinien być dualizm Tytul/Tytul_LP3?
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

b/z
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

danco28 pisze:Po. 1. Wygląda mi na to, że oficjalnym tytułem na płycie z muzyką do filmu "Sara" jest:

BOGUSŁAW LINDA - Jestem twój
Poprawiaj Jacku, poprawiaj, będziesz miał jeszcze większe "pole kwiatków" lub jak wolisz "ukwieconą łąkę". A gdzie kur.. Kurtyna się zgubiła ????
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Robercie... Co wnosi twój post?
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Wydaje mi się Jacku, że mamy po trochę latek, matura zaliczona, czytanie i rozumienie tekstu jest na dobrym poziomie, więc przekaz jest jasny i czytelny, powinno być: "BOGUSŁAW LINDA - Jestem twój". Siedzę sobie teraz na tej jesiennej łące, wącham Republikę z początku '84 roku, wącham Bogusia Lindę, czuję coraz bardziej intensywny zapach: róża to czy bratek a może Boguś i Kurtyna to zwykły polny kwiatek?
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

powinno być: "BOGUSŁAW LINDA - Jestem twój"
Jeśli tak, to pisz erratę do swojego opracowania.
ODPOWIEDZ