Jopkolog, zgadzam się ze wszystkim, co napisałeś! Masz 100% mojego poparcia!

Najtrafniejsze jest spostrzeżenie, że ostatnio lista stała się podobna do wenezuelskiej telenoweli. Smutne to, ale bardzo prawdziwe
Na każdy z tych tematów wypowiadałem się już wiele razy, więc nie mam już ochoty znów tego wałkować

Ale jako ciekawostkę mogę przytoczyć to, co na temat szybkiego wyrzucania z zestawu wypadków z poczekalni pisałem... 48 tygodni temu:
gżegoż pisze:Niedawno w końcu zauważyłem, że piosenki, które nigdy ani razu nie dostały się nawet do poczekalni, zwykle są usuwane po piętnastu tygodniach od dodania (choć nie zawsze, bo czasem szybciej, ale chyba tylko wtedy, gdy przeprowadzana jest czystka albo dodany został nowy utwór danego wykonawcy). A te, które weszły do czołowej pięćdziesiątki, ale potem z niej wypadły, nieraz są wywalane bardzo szybko. Bez sensu!

Wychodzi na to, że bardziej "opłaca" się dostawać mniej głosów i nie wchodzić do poczekalni, bo wtedy przynajmniej jest się dłużej w zestawie

Uważam, że od razu po wypadku powinny być usuwane tylko te utwory, które w poczekalni siedziały bardzo długo i którym dzięki temu dawno minął okres tych 15 tygodni od dodania do zestawu. A te, które szybko weszły i szybko wypadły, powinny jednak dostać szansę doczekania tego obligatoryjnego dla wszystkich okresu. A jak już coś miałoby być usuwane z zestawu szybciej, to powinny to być te piosenki, które przez kilka pierwszych tygodni dostawały bardzo mało głosów i mają zerowe szanse na awans do poczekalni.
Dla wyjaśnienia: fragment wychodzi na to, że bardziej "opłaca" się dostawać mniej głosów i nie wchodzić do poczekalni, bo wtedy przynajmniej jest się dłużej w zestawiejest ironiczny, bo wtedy chyba ktoś odczytał go dosłownie i polemizował
No chyba, że celem każdego utworu miałoby być jak najdłuższe leżenie w zestawie - to wtedy byłby prawdziwy.
Jak widać miesiące mijają, a nic się nie zmienia, wszystko wygląda identycznie

Szkoda słów...
Żeby pokazać, jak bardzo to jest nielogiczne, przypomnę wyniki dwóch utworów, które stały się "ofiarą" szybkiego jednorazowego awansu do poczekalni:
Muchy - NIE PRZESZKADZAJ MI, BO TAŃCZĘ (dodane przed 1568. notowaniem):
1568: 49
1569: 51
1570: 51
1571: 52
1572: 51
i już usunięte!
Natomiast niektóre inne utwory, które zostały dodane w tym samym tygodniu, ale nigdy nawet nie zbliżyły się do poczekalni (pierwsze dwa z brzegu: Brooke Fraser - COACHELLA i Eric Hutchinson - WATCHING YOU WATCH HIM) przeleżały zwyczajowe 15 tygodni i usunięto je dopiero przed 1583. notowaniem. Bez sensu, prawda?
Foster The People - HOUDINI (dodane przed 1582. notowaniem):
1582: 57
1583: 53
1584: 49
1585: 51
1586: brak w N20
1587: 52 (wg Tracklisty, wg N20 podawanej na Forum brak w N20)
1588: 51
i usunięte.
A inne piosenki dodane w tym samym tygodniu, które nie były w stanie dotrzeć nawet do N20, cały czas są w zestawie i zapewne zostaną usunięte dopiero przed 1597. notowaniem. Bez sensu, prawda?
Na temat stagnacji nie mam siły pisać. Ale mogę przypomnieć, że ta kwestia też już była ponad rok temu poruszana w osobnym temacie:
http://forum.lp3.pl/viewtopic.php?f=6&t ... e395d98f3b
No i temat znowu jest aktualny